Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kanser yapan bebek giysileri

Kanser yapan bebek giysileri
 

bebek


İnsan nüfusunun her geçen gün artması ile birlikte ekonomik sıkıntı daha fazla hissedilmektedir. Kolay para peşinde olan bazı kişiler insan sağlığını hiçe sayarak özellikle içerisinde kanserojen madde bulunan giysileri satmaya yani piyasaya sürmeye devam etmektedir. Son zamanlarda özellikle yurtdışından gelen bebek giysileri incelendiğinde birçok bebek giysisinin içerisinde kanserojen madde barındırdığı tespit edilmiştir. Kanser yapan bebek giysileri arasında çok sayıda ünlü firmanın da bulunduğu ve özellikle bebek bezlerinin içerisinde yoğun bir şekilde kanserojen madde yer aldığı tespit edilmiştir.

Bebeklerin cildi aşırı derecede narin olduğundan dolayı bebeklere giydirilen giysiler bebek cildini aşırı derecede etkilemektedir. Böyle bir durumun olmasından dolayı bebeklerin cildinin giyilen giysilerden etkilenmemesi adına ebeveynlerin almış olduğu giysilere dikkat etmesi gerekmektedir. Bazı bebek giysilerinin çeşitli kanser hastalıklarına neden olmasındaki en büyük neden şüphesiz içerisinde aşırı derecede kimyasal madde yer alıyor olmasıdır. Özellikle Çin'den getirilen bebek giysilerinin içerisinde çok sayıda kanserojen maddenin bulunduğu tespit edilmiştir. Bebeğinizin sağlığına önem veriyorsanız kesinlikle içinden getirilmiş olan ürünleri tüketmemeye özen gösterin. Çin'den getirilen ürünler aşırı derecede ucuz olduğundan dolayı özellikle ekonomik sıkıntı çeken aileler bu ürünleri tercih etmektedir. Bebek sağlığına önem veriyorsanız bu ürünlerden uzak durmanız mantıklı olacaktır.

Tekstilde dünya devi bir ülke olmamıza rağmen maalesef giysiler aşırı derecede pahalı olduğundan dolayı insanlar ister istemez ucuz olan şeyleri yönelmektedir. Piyasadan bebek giysisi temin etmek yerine elinizden örgü işi geliyorsa bebek patikleri bebek hırkaları ve bebek yelekleri örerek bebeğinizin sağlığını koruma altına alabilirsiniz. Yapacağınız ölçülerde yüzde yüz pamuk olan iplikleri tercih ederek içerisinde kanserojen madde bulunmayan giysileri elde etmeniz mümkündür. Eğer elinizden örgü yapmak gelmiyorsa piyasada çok sayıda elişi ürünü satan mağaza bulunmaktadır ve mağazalara giderek bebeğinizin sağlığı açısından uygun olan el yapımı olan giysileri alarak bebeğinize giydirebilirsiniz.

Kaynak: Bebek örgüleri

 
Toplam blog
: 12
: 1086
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Sakarya Üniversitesi bünyesinde yer alan Mühendislik fakültesinin gıda mühendisliği bölümünden me..