Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '10

 
Kategori
Sağlık
 

Kanserle mücadele

Kanserle mücadele
 

Berlin Köpenick Sarayı


Berlin kanserle mücadele haftası

Berlin'de bir Pazar günü değerli meslektaşım Mehmet öğretmenle yeni bir keşif ve bilgilenme yolculuğuna çıkalım dedik ve maceralı aynı zamanda bol sohbet ve kahkaha dolu bir metro yolculuğundan sonra Uluslararası Fuar ve Kongre merkezinde bulduk. Berlin de bütün bir yıl boyu değişik Kongre ve Sergilerin düzenlendiği bu Kongre merkezi Almanya'nın sayılı ve tarihi Sergi Alanlarından bir tanesi.Adeta bir şehir gibi ve içinde bir çok kompleksi barındıran büyük bir yapı.

Öncelikle Almanya'nın değişik kentlerinden gelen Kanser Vakıfları ve Tedavi merkezlerinin standlarını dolaşmaya başladık. Her standda yeni bir bilgi ediniyor. Adeta yeni bir bilgi dünyası ile karşılaşıyorduk. Konularında oldukça uzmanlaşmış olan değerli bilim adamları, doktorlar ve gönüllü çalışanlar bizi yoğun bir bilgi sağanağına tutuyordu.

Beni en çok etkileyen oğlunu küçük yaşta Kanser nedeniyle kaybeden bir annenin dünya çapında başardığı Kanserle mücadeleye karşı tanıtım kampanyalarıydı. Kendisiyle uzun süre sohbet ettik ve bilgi aldık. Sohbetimizin en esprili tarafı ise nereli olduğumu sorması üzerine ben kendisine tahmin edin dediğimde beni Macarlara benzetmesiydi.

Farklı standlarda kanser hastalarına beslenme , sağlık ve spor konularında bilgiler veriliyor. Hatta en önemlisi onları daha mutlu hissettirmesi için farklı standlarda onlara yüz , cilt bakımı makyaj ve kuaförlük hizmeti ücretsiz olarak veriliyordu.

Programın sonunda ise bizi dahada bilgilenderecek ve duygulandıracak Kanser hastalarının katıldığı bir söyleşi programına konuk olduk. Alman TV Kanallarından ZDF ve ARD nin iki başarılı sunucusu üç kanser hastası, ve iki doktorla bir saat süren görüntüler ve röportajlar eşliğinde bir söyleşi sundular. Hastalığın başlangıcında neler yaşadıkları , nasıl mücadele ettikleri ve de kendilerini tekrar nasıl olumlu hissettikleri konusunda anlattıkları ise bizleri gerçektende sağlıklı insanlar olarak oldukça etkiledi.

İnsanın hayatta hangi konumda yada anda olursa olsun küçük şeylerden mutlu olmayı bilmesi vede herşeye rağmen yaşama sıkı sıkı sarılması konusunda bizlere adeta yaşam ve mutluluk dersi verdiler kanser hastaları.

 
Toplam blog
: 34
: 1495
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Yabancı diller okudum. Eğitimle ilgili yazılar yazmayı, deneyimlerimi paylaşmayı paylaşmayı seviyoru..