Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kanserojen hayatlar

Kanserojen hayatlar
 

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda kanser vakalarında kayda değer bir artış var. Kendi ülkemize baktığımızda bazı kanser tiplerinin bölgelere ve hatta şehirlere göre bir özellik taşıdığını bile farkedebiliyoruz.

"Halbuki hiç sigara içmezdi...ama bak akciğer kanseri oldu adam"
ya da
"Bak içkisi bile yoktu...pankreas kanserine yakalanmış"...gibi laflar çevremizde dolaşır oldu. Bazen lafların dolaşmasına gerek kalmadan hastalığı bizzat yaşayan olduk/oluyoruz.

Dikkatinizi çekmek istediğim nokta kanserojen maddeler.

Kullandığımız şampuanda, sabunda...yediğimiz yiyecek ve içeceklerde ki kanserojen maddeler.

Sakın küçümsemeyin...bir takım markaları yıllarca kullanıyoruz ve içlerinde kullanılan kanserojen maddeler zamanla vücudumuzda birikiyor ve sonrasında sinsi sinsi DNAmızı etkiliyor...genlerimizi ve onların ürünü olan proteinleri.

Proteinler ki yapıtaşlarıdır vücudumuzun ...bunlarda meydana gelen bir takım bozukluklar, rol aldıkları sistemi acımasızca etkiliyor. Acımasızca etkiliyor diyorum çünkü o hiç istemediğimiz kanser gibi gelişmelerle karşılaşıyoruz.

Bir takım maddeler var bunlara dikkat edin...markete gidince üşenmeyin ve içerdiği maddeler kısmında o bir sürü kimyasal madde arasında bakın şu aşağıdaki isimler var mı...varsa koyun geriye.

İzin vermeyin vücudunuzda birikmesine ve sinsi sinsi sizi ele geçirmesine...bir de sakın demeyin “evladım biz zaten sigara içiyoruz...nolcak o şampuandaki, sabundaki kimyasaldan”. Hakikaten böyle demeyin çünkü eğer siz bizzat kendinize özen göstermezseniz... başkalarından size özen göstermesini hiç beklemeyin!

Ha bir de bir web sitesi var...orada da bir çok kozmetik ürününün, ne kadar zararlı ya da ne kadar iyi olduğunu araştırabilirsiniz. Her ürün yok ama gelişen bir site... tavsiye ederim.

http://www.cosmeticdatabase.com/

Bir de aşağıya yazacağım listeyi de göz ardı etmeyin yazın bir kenara...markete gidince bakarsınız...şu blog yazarı “Biraz” demişti dersiniz...dersiniz di mi?

Bu listede ki kimyasallar kanserojen etkili olan maddelerden bir kısmıdır. Her ürün de elbette bulunmuyorlar...iyiki de bulunmuyorlar.

-
1, 4-dioxane
= Kanserojen bir maddedir. Genelde SODIUM LAURETH SULFATE ile birlikte bulunur. Çocuk şampuanlarında bile yer alabiliyor. Dikkat edin.

Diethanolamine (DEA)= Hormon çalışmasını aksatıcı/bozucu etkileri var. Vücutta “kolin” maddesini azaltıyor. Kolin, fetal beyin gelişimi için gerekli…hamileler uzak dursun DEA’dan.

Coal tar(kömür katranı)= Bazı kepek şampuanları, kaşınma önleyici kremler, hatta bazı ağız yıkama solüsyonları bu maddeyi içeriyor…Eğer kullandığınız marka da bu madde varsa…koyun geriye…atmayın sepete!

Formaldehyde(Formaldehit)= Bir sürü yan etkisi var. Bağışıklık sisteminden tutunda, solunum sistemine kadar zararlı etkileri var…Evet buda kanserojen. Bebek sabunlarında, tırnak parlatıcılarda da saç boyalarında oluyor.

Anti-bakteriyel maddeler= Bir takım el ve vücud sabunları antibakteriyel maddeler içeriyor. Sürekli kullanımı E. coli ve Salmonella enterica gibi hastalık yapan mikroplara karşı vücudun doğal direnç mekanizmasını olumsuz etkiliyor…Normal bir sabun ile ellerinizi güzelce yıkadınız mı bu da yeter. İlle de antibakteriyel etiket taşımasına gerek yok.

Fragrance= Özellikle yabancı ürünlerde mesela parfümlerde, kozmetik ürünlerinde bu kelimeyi görünce yine almayın o ürünü…Genelde bu FRAGRANCE ismi altında “phthalates” adlı kimyasal madde simgelenmekte (ya da gizlenmekte mi demeliydim). Obezliğe yol açtığı gibi üreme sistemi üzerine olumsuz etkileri de olabilmekte.


-
NOT: Daha bir cok madde var ama ben en fazla denk gelebileceklerimizi yazdim.

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..