Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '11

 
Kategori
Mizah
 

Kanuni ayağını hamamda kırdı...

Kanuni ayağını hamamda kırdı...
 

Meryem Uzerli


Muhteşem Yüzyıl dizisi yayınlanıyor diye devlet-i aliyenin üyelerinden tutun, iktidar yandaşı Osmanlı şakşakçısı kalemlere kadar mehter eşliğinde yapılan toplu hücüm, TV dünyansın biricik ahlak bekçisi RÜTÜK’ümüz’ü harekete geçirdi çok şükür.

Bab-ı ali’den edindiğimiz bilgilere göre şimdilik uyarı ile yetinen RÜTÜK görevini yerine getirdi.

Dizi yapımcıları bunun üzerine mesajı alıp devlet-i aliye’nin padişahı Muhteşem Süleyman’ın sevişme sahnelerini olabildiğince kırptı.

Bu arada Kanuni’ni bacağını kırarak belasını buldu.

Uzun süre haremin yakınından bile geçemez.

Yukarda Allah var!

Teba açlık içinde kırılırken,”torba yasa” ile başına çuval geçirilirken sen misin Hürrem’i götüren.

Bab-ali basınının yazdığına göre sefere çıkmak için hazırlanıyormuş,kılıç talimi yaparken ayağını incitmiş! Pöh…Kalıbımı basarım hamamda Hürrem’i kovalarken kırmıştır ayağını.

İlahi adalet!

***

Kurtlar vadisinde Çakır öldü diye mevlit okutan ahali, muhteşem yüzyıl’ın padişahını haremden kadın kaldıran uçkuruna düşkün biri olarak betimlenince neredeyse isyan çıkacaktı.

İstanbul beyliği başta olmak üzere Anadolu’nun her yerinden protesto ederek sesini duyurmak isteyen “Yeni Osmanlılara” şükran borçluyuz.

Onların sayesinde harem’in okul olduğunu öğrendik!

Dünyanın dört bir yanından getirilen güzel kadınların eğitim için bulunduğunu da. Ecdadımız onları dünyaya Osmanlı kültürünü yayabilmek için eğitip yetiştirmişler.

Arada sevgili padişahlarımızın ilgisini çekenler olmuştur.

Ancak Süleyman padişahımız özellikle devletin yüksek menfaatlerini gözeterek Hürrem’i zevceliğe değer bulmuştur.

Şimdi doğruya doğru. Hürrem ay parçası gibi, güzelliği çoktan haremin dışına taşmış. Yetenekli. Yetenekli olduğu için bugün bile ondan ilham alarak TV dizileri yapılıyor. Asırlar ötesinden ünü yayılmış. Koca Osmanlı padişahı Kanun-i Sultan Süleyman’ı kelimenin tam anlamıyla esir etmiş.

Dizi izleyerek otorite olan halkımız aslında koskoca padişah’ın nefsine yenilmesine tepki gösteriyor azizim. Yoksa yurdum insanı padişahların seviştiğini filan bilecek kadar televiyezof!

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..