Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kanunlar da, kamuoyu tepkisi de, her türlü yayın da etkisiz kalıyor

Kanunlar da, kamuoyu tepkisi de, her türlü yayın da etkisiz kalıyor
 

Aylardır yüzlerce haber yapıldı. Televizyonlarda tartışıldı. Kamuoyunca kınandı ve lanetlendi. Polisiye tedbirler alındı. Kadına karşı şiddet bir türlü önlenemedi. Hatta bu şiddet olayları arttı sanki.

Yalnız kadına karşı şiddet olayı değil, stadlardaki aşırı fanatizm, taraftarlar arasındaki satırlı, döner bıçaklı, kamalı kavgalar ve saldırılar da bir türlü önlenemedi. Futbolun bir spor ve gösteri olduğu, amacının halkı günlük stresten uzaklaştırmak ve eğlendirmek olduğu bir türlü öğretilemedi. Kulüp başkanları toplandı, gazeteler yazdı, emniyet güçleri brifingler yaptılar.

Nafile. Futbol terörünün önüne geçilemedi.

Bir başka dert de  trafik de hız  ve kurallara uymama sorunu. Hız nedeniyle her sene yüzlerce kişi trafikte can veriyor. Hatalı sollamalar bir çok aileyi yok etti. Bir çok genç hayatını kaybetti. Trafik konusunda alınan tedbirler bir türlü derde deva olmuyor.

Kaçak gıda sorunu çözülemedi. Merdiven altı imalat sektörü her zaman faaliyette. Yakalanıyorlar, gazeteler boy boy resimlerini gösteriyor, ancak teşriki mesai devam ediyor. Tatlı ve çukolata imalatı derken sucuk imalatında skandallar ortaya çıkıyor. Derken bakıyoruz  250 adet " damacana su satan firmada " sorun ortya çıkıyor ve koli basilli  suları içtiğimizi öğreniyoruz.

Saymakla bitmez.

Nerde biz yanlış yapıyoruz?

Neden bir türlü düzelmiyoruz.

Neden adam olmuyoruz.

Neyimiz eksik. ????  ;))   :))  :))

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..