Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '07

 
Kategori
Sinema
 

Kanunsuzlar (outlaw)

Kanunsuzlar (outlaw)
 

Günümüz Londra’sı.. Kontrolsüz sokaklarda suçlular neredeyse kendi halinde bırakılmış, toplumda kanunsuzluk egemen olmuştur. Irak’taki görevinden dönen emekli paraşütçü Danny Bryant, ülkenin bıraktığından çok daha farklı bir yerde olduğunu görünce sarsılır ve kendisini bu konuda bir şeyler yapmak zorunda hisseder.

Sosyal yapıdaki çürüme karşısında şaşkına dönmüş olan, kendisi gibi düşünen ve iyiyle kötü arasındaki dengeyi çözmeye kararlı bir grup insanı bir araya toplar. Birlikte günahkarlara, adaletten kaçanlara hadlerini bildirmeye karar verirler...
Yönetmen : Nick Love
Oyuncu(lar) : Sean Bean, Bob Hoskins, Danny Dyer
Senaryo : Nick Love
Görüntü Yönetmeni : Sam McCurdy
Müzik : David Julyan
Kurgu : Stuart Gazzard
Kostüm Tasarımcısı : _
Yapımcı : İngiltere
Dağıtımcı : Bir Film
Yapım Yılı : 2007
Yapım Yeri : _
Süre : 90 dak. (http://www.hadigel.net/sinema/haber.asp?id=1947&=KANUNSUZLAR%20(Outlaw).html)

Seyredilesi bir İngiliz Filmi. Dünyadaki kötülüklerin insanlar üzerine baskı yapma şekli dünyanın her yerinde aynı. Yasaların kötüler için insani olması doğru mu düşüncesini yaratıyor insanda. Bir avukatın karısı , hamile karısı mafya tarafından öldürülür, ortada delil yoktur, yasalar çaresizdir buna karşılık kocasında gelişen öç alma duygusu , adaleti bireysel sağlama yoluna iter onu. Filmin diğer mesajı sıradan vatandaşlar sindikçe kötüler daha fazla azarlar, toplumu ele geçirirler olmalı.

Bu arada din e o dine bağlı olanlar üzerinde de bir tartışma var filmde, filmin en manyak adamı Müslümanları da kötüler tarafında gösterir, fakat ekipteki zenci avukat da Müslüman’dır.

Fimin çekimi çok muhteşem değil, konusu da bildik bir konu, geciken adalet ve çaresiz sıradan insanlar. Ve ayrıca adaleti satın alabilecek güçler karşısında düşülen çaresizlik.

Ben on üzerinden altı verdim, bir puan çekimden, bir puan monotonluktan, bir puan koca mafya babasının üç kuruş para vermek için garaja kendinin gitmesi saçmalığından, bir puan ise kafadan kesilmiştir. Ama seyretmenizde yarar var bu filmi.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..