Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '20

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Kanunsuzluk

Kanunsuzluk

Kanun aslında Latincede Canon kelimesinden dünya dillerine girmiştir, bizim hukuk terminolojisi hala Arapça olduğu için türk diline de arapçadan girmiştir.

Mafya kelimesi dünya dillerine Arapçadan girmiştir. Muaf kelimesinden türemiş hemen hemen her dilde ortak terim olarak kullanılır.

Kanun otorite kanun koyucu tarafından toplum katmanlarının salt çoğunluk  yada tamamına yakının onayıyla kabul edilmiş ve toplunun vergileriyle görevlendirilmiş memur kişiler tarafından uygulanan toplumsal sözleşmelerdir.

Uluslar arası anlaşmalarda bu kapsamda değerlendirilir. Toplum adına diğer devlet yetkilileri ile yapılmış antlaşmalardır, toplum adına diyorum demokrasilerde halk tarafından seçilmiş kişilerin yaptığı tasarruflardır.

Gelişmiş bütün ülkelerde ceza hukuku, ticaret hukuku,  aile hukuku ve diğerleri, ancak bu şekilde yapılır, herkes kendi sorumalıklarını bilir ve toplum içerisinde hak ve hürriyetlerini güvence altına alır.

Birde bunun aksi olan, tolumla hiçbir bağlantısı olmayan, Maddi gücüne yada alindeki silaha dayanarak zorbalık yapan, tolumun verdiği vergilerle maaş alanları  kendi saflarına çekip  onları kendi kötü amellerine alet etmek, kanunların hedefledikleri ve yetkilendirdiklerinin dışında kalan, kafasına göre nizamat veren kişiler vardır, daha çok bunlar yer altı dünyası olarak bilinir.

Başta uyuşturucu olamak üzere kanunlarca yasaklanan medde ticareti, tetikçilik çek senet tahsilciği, yargısız infaz gibi kendilerine göre oluşturdukları yer altı dünyası.

Mafya olarak nitelendirilen bu kişiler çoğu zaman siyaset kurumunda kişileri kendi saflarına çekip bir nevi layusel olarak toplumdan konuşlanır sırasıyla önce mahkemeler devlet yöneticileri ve siyasi erkleri etkileri altına alıp tamamen hukuk dışına çıkıyorlar.

Dünyada bundan en çok etkilenen ülkelerin başında Latin Amerika ülkeleri İtalya’yı gösterebiliriz.

Mafyanın temelinde şantaj ve tehditler vardır.

Godphader olarak bilinen baba, 1,2ve3 filmleri tipik birer mafya filmleridir toplumu nasıl manipüle ettiğinin çok çarpıcı örneğidir.

Kanunsuz olarak hareket edenler tolumda korku ve endişeler oluştururlar ama hiçbir zaman toplumdan gereken desteği göremezler.

Çoğunun akıbeti çok trajiktir, örneğin Kolombiyalı ünlü mafya babası PabloEscobar hayatı herkes tarafında bilinir bu insanlar rahat yüzü görmemişlerdir.

Siyasetçi suç örgütüne destek veririse organize suç örgütünü kendi dava arkadaşı görürüse, o toplum bitmiştir, tuz kokmuştur, kendi yapmış olduğu kanuna güvenmeyen kişi olarak  hayatta olduğunda da  hem dünyada akıbete intikalden sonrada hep nefretle anılacaktır.

Bir mafya adamı siyasetçinin  dava arkadaşı olamaz, bir mafyanın ideolojisi yoktur . olamazda…

saygılarımla

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 57
: 83
Kayıt tarihi
: 10.09.20
 
 

Bilimsel olarak yaklaşan, Tarihte ve günümüzde yaşananları kanaatine ve vicdanına uyarak yorumlayan..