Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Smart Power Halit Cagdas

http://blog.milliyet.com.tr/smartpower

03 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Kaos teorisi

Türkiye'nin bölgesinde yükselmesini, dünyada sözü dinlenir ülke haline gelmesini ve üst akılın projelerine karşıt projeler geliştirmesini hazmedemeyen güçler ülkeye karşı her türlü saldırı olanağını değerlendiriyorlar.

Enerji kesintisi ile toplumun manipüle edilmesi, terör örgütleri ile kaos ortamı oluşturulması, ekonomik saldırılar ile piyasalara güvenin zedelenmesi vb hadiseler bir biri ardına uygulamaya konuluyor.

Bu saldırıların ana amacı; 7 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'nin Anayasa'yı değiştirip Başkanlık sistemini getirerek, etrafını çevreleyen kabukları kırmasını sağlayacak sistemsel dönüşümü engellemektir. Bunu seçimlerde yapmaya çalışacaklar. Bir partinin sistem dönüşümünü sağlayacak oyu alamaması için her türlü kurguyu gerçekleştirecekler. Engelleyemeyecekleri durumda ise amaçları ülkeyi bir iç savaş ortamına sürükleyerek istikrarsızlaştırmak ve cunta meraklıları eliyle yeni bir darbe süreci başlatmak olacaktır.

Yazdıklarım biraz komplo teorisini andırmaktadır. Lakin bu teoriyi güçlendirecek doneler oldukça fazladır. Kaos teorisini anlamak için öncelikle Türkiye'yi saatlerce enerjisiz bırakan kesintinin arka planı ve bu kesinti üzerinden kurgulanan oyunu iyi okumak gerekmektedir.

Üç santral ardı ardına birer dakika ara ile devre dışı kalmıştır. Enerji Bakanı'nın verdiği bilgiye göre böyle bir ihtimal 86 bin 400'de birdir. Yani ortada çok ciddi bir durum var. Bu kesintilerin ana kaynağının bir siber saldırı olma ihtimali hayli yüksek. Kesinti ile birlikte Türkiye'nin tüm gözleri de kör olmuştur. Saatlerce bu ülkede kameralar çalışamaz hale gelmiş ve ülke önemli bir istihbarat zaafiyeti ile karşı karşıya bırakılmıştır. Hadisenin ekonomik boyutları ise hayli büyüktür. Bu sürede nerelere hangi örgütler ne gibi yığınaklar yapmışlardır diye düşünürken, Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı DHKP-C gibi eli kanlı bir örgütün saldırısına uğramıştır. Bu saldırı üzerinden sokağa yönelen terörist unsurlar birçok bölgeyi tarumar etmiş ve son olarak da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlemek istemişlerdir. Saldırgan amacına ulaşamadan etkisiz hale getirilmiştir. Bu saldırıların devam etme ihtimali ise oldukça güçlüdür. Çünkü üst akıl startı vermiş ve kaos planını uygulamaya koymuştur. Son birkaç günde yaşananlar aslında daha büyük bir fotoğrafın sadece küçük bir parçasıdır. Öte yandan bu saldırıların enerji arzında yaşanan hadise ile aynı günde yaşanmış olması ise dikkatleri enerji hatlarına yapılan saldırıdan uzaklaştırmak olabilir.

Pensilvanya terör örgütünün medya uzantısı Fuat Avni bugün attığı twitlerde elektriklerin üç kez daha kesileceğini ve son kesintinin ise 7 Haziran günü olacağını, bunun ise bir hükümet planı olarak devreye sokulacağını iddia etmiştir.

Bu iddialar ve paralel yapının toplumu manipüle etme tarzı göstermektedir ki, bu yapı elektrik hatlarına yeni saldırılar yapacak. Bu saldırılardan ilk ikisi seçimden önce gerçekleşecek. Seçim günü ise dördüncü bir saldırı yapılacak ve seçim sonuçları üzerinden bir toplumsal kalkışma üretilmeye çalışılacak. Barajı geçemeyeceği bugünden belli olanlar kışkırtılacak. Oyların yanlış sayıldığı, yakıldığı, bir partinin lehine yazıldığı gibi bir sürü iddia ile zihinler bulandırılacak. Sokak olayları yükseltilecek, faili mechul cinayetler, Alevi Sünni, Türk Kürt çatışması gibi toplumsal ayrıştırmalar ile son 13 yılın tüm birikimi yok edilmeye çalışılacak. Bu yolla Barış Süreci, Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa konusu onlarca yıl gündeme gelmemek üzere rafa kaldırılırken, Türkiye’nin yeniden halkın değil, apoletlilerin söz sahibi olduğu bir ülke haline getirilmesi için uğraşılacak.

Bu teori başarıya ulaşır ise Türkiye yeniden içine kapanacak, eline vur ekmeğini al, IMF'ye muhtaç bir ülke haline getirilecek. Tıpkı Mısır'da uygulandığı gibi. Mısır'da, Mursi Hükümeti'ne karşı başlatılan ilk başkaldırı enerji arzı üzerinden olmuştur. Elektrik arzının engellenmesi, halkın yakıtsız bırakılması ve bu yolla toplumun bir kesimin meşru hükümete karşı sokaklara çıkması sağlanmıştır. Ülke istikrarsız bir atmosfere sürüklenerek ardından cuntanın askeri müdahalesi ile darbe yapılmış, kukla hükümet tesis edilmiştir. 

Bu sebeple ilgililerin kesintilerin nedenini tam olarak belirlemeleri, sistemsel açığını ortadan kaldırmaları ve sistemi siber saldırılara karşı daha korunaklı hale getirmeleri ülke güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. 

 
Toplam blog
: 4
: 63
Kayıt tarihi
: 16.10.14
 
 

İktisat ve Uluslararası ilişkiler Lisans, İşletme Yüksek Lisans. Gazeteci / Danışman Siya..