Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '17

 
Kategori
Müzik
 

Kapadokya Bezirhane’de muhteşem Iraz Yıldız konseri

Kapadokya Bezirhane’de muhteşem Iraz Yıldız konseri
 

Iraz Yıldız Bezirhaneye konuk oldu bir bahar akşamında.


Genç ve başarılı piyanistimiz Iraz Yıldız, Kapadokya’da çok güzel bir konser verdi.  Konser mekanı olarak Uçhisar’da, Argos in Cappadocia bünyesindeki Bezirhane seçilmişti. Bezirhane bir mağara ve sahnesi de akustiği ile iddialı bir konser alanı. Bezirhane’yi şöyle tanımlamış Argos: “1500 Yıl önce keşişlerin ve rahiplerin barındığı, argos in Cappadocia’nın kalbi niteliğindeki Bezirhane, olağanüstü akustiğiyle unutulmaz konserler ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor”

“Bezirhane’de Nisan Klasiği” başlıklı konserde ilk olarak, Antalya Piyano Fesivali, “Genç Yetenekler Konseri”nin yıldızlarından Iraz Yıldız çıktı, Bezirhane’nin bu özel sahnesine. Chopin Andante Spianato ve Fazıl Say’ın Paganini Jazz varyasyonlarını seslendirdi.

Liedlerin yer aldığı ikinci bölümde, Nazım Hikmet Korosu’ndan Bariton Atilla Gündoğdu’ya eşlik etti Iraz Yıldız. Fazıl Say’ın üç şarkısıyla başladılar dinletiye; Sordum Sarı Çiğdeme (Pir Sultan Abdal), Düşerim (Metin Altıok) ve Sardunyaya Ağıt (Can Yücel). Daha sonra da; Gustav Mahler’in, Des Antonius von Padua Fischpredigt, Frenkel Zhuravli ve Franz Schubert’in, die Krähe, der Wegweiser, die Forelle adlı liedlerini mükemmel seslendirdiler.

Kaliteli müziğin özlemini çektiğimiz Kapadokya’da, bize bu güzel akşamaı yaşatan genç ve başarılı sanatçılarımıza teşekkür ederim.

Neredeyse müziğe başladığı yıllardan beri izlediğim Iraz, üstün yeteneği ve değerli besteci/piyanistimiz Fazıl Say’ın da desteği ile çok önemli mesafeler kaydederek, yurtiçinde ve yurt dışında konser sahnelerinde yer almayı başarmış bir değerimiz. Iraz Yıldız, müzik eğitimini halen Belçika’da sürdürmektedir.

Argos Bezirhane gibi görkemli bir mekandaki bu muhteşem konserde, müzikseverle Iraz Yıldız’ı buluşturan Argos yöneticilerine ve Şahenk Grubu’na da teşekkür ederim. 

Avanos/Kapadokya

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..