Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Kapadokya kazalarına devam

Sayın okurlar bir süre siyaseti bırakalım. Yazının sonu yine ona dönecek ama şimdilik bırakalım.

Bugünkü Hürriyet gazetesinin 4. sayfasına bakın. Bir trafik kazası haberi göreceksiniz. Ülkemizde bunun ne özelliği var diyebilirsiniz. Şu özelliği var. Tesadüf Kapadokya yoluna çıkılıyor. Tesadüf otobüsün içi öğrenci dolu. (Bu sefer koltuk sayısı kadar yaralı var ama. Gelişiyoruz.) Tesadüf eski otobüs. İlgilenenler bilir resimden görüldüğü kadar 0302 S . Bu çok eski bir modeldir. Zaten otobüste yine tesadüf bilinen bir tur şirketinin değil. Çankırı Eldivan belediyesinin. Nasıl oluyorsa ! fren patlıyor. (Bu bizde çok meşhur bir olaydır. Yıldız yokuşunu inerken fren patladı, Hacıosman inerken fren patladı. İnanın yeni nesil balonlar bizim frenlerden daha zor patlıyor.) Otobüs hızla 6-7 metre derinliğindeki çukura uçuyor. Allah' tan bu sefer 43 hafif, 3 ağır yaralı. (Buna Allah' tan diyoruz.) Okul müdürünün beli kırılıyor.

Yazıktır günahtır. Bir toplum bu kadar mı aynı olur? Daha bir önceki Kapadokya-okul-eski otobüs kazasında ölen çocukların kırkı çıkmadı. Hani okul gezileri denetim altına alınacaktı, kontrollar artacaktı. Hani ?

Sayın okurlar bir on gün kadar geçmişe dönelim. İBB Yenikapı Mudanya arasında çalışmak üzere bir hızlı feribot alıyor. İlk sefer bedava. (Bu da ayrı bir soru neden? ) Biz bedavaya ne yaparız ? Atlarız. Evet haberi izlediyseniz görmüşsünüzdür, fiziksel engelli koltuk değnekli vatandaşlar dahil atlıyorduk feribota. En sonunda güvenlik görevlileri engel olmaya çalıştılar nafile. Anonslar yapıldı kapasitenin üstüne çıkıldı diye nafile. Sorarım size daha ilk seferinde beleşçilik -amiyane oldu ama öyle- yüzünden onlarca insan ölseydi ne yapacaktık ? Bir işi organizasyon yeteneğimizden tutunda , beleşçilik tutkumuza kadar ne kadar aynı olduğumuzun farkındamısınız ?

Ve şimdi bu halkın oy vereceği seçim çözüm olur mu ?

Bu yazı kısa oldu ama düşünün bu halk ile seçim çözüm olur mu?

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..