Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '09

 
Kategori
Pazarlama
 

Kapadokya'nın Sports İllustrated Swim Suit ekine kapak olması bölgede neleri değiştirecek?

Kapadokya'nın Sports İllustrated Swim Suit ekine kapak olması bölgede neleri değiştirecek?
 

http://sportsillustrated.cnn.com/2009_swimsuit/models/julie-henderson/09_julie-henderson_34.html


Bu pazarlama gerçekten çok büyülü bir şey.

Çok değil, daha bir kaç yıl önce Seymen Ağa'lı Asmalı Konak dizisi sayesinde Kapadokya'nın başına yerli turist kuşu konmuştu. Televizyon, dizi bağımlısı canım Türkiye'm, işi gücü bırakmış haftasonu, bayram, sömestre v.b. ne kadar boş zaman buldu ise çoluk, çocuk, maale Kapadokya'nın yollarını aşındırmıştı. Klasik tur gezilerinin içeriğini değiştiren, yol güzargahını illa da Asmalı Konak'tan geçirten, taş bir yapıya giriş ücreti ile girilmesini sağlayan bir çılgınlıktı bu:)

Şimdi Kapadokya tarihinde ikinci büyük pazarlama harikasını yaşayacak. Üstelik bu sefer Türk halkı değil, başta belki de ABD olmak üzere dört bir yandan dünya ulusu tarafından keşfedilecek, turizm gelirleri onlarca kat artacak.

Nasıl mı?

Cevap çok basit.

Bir mayo-bikini ekinin çekim mekanı olması sayesinde.

Şaka gibi geliyor değil mi? Konu olan ek dünyannın en çok takip edilen spor magazin dergilerinden Sports İllustrated olunca komik değil, gerçeğin ta kendisi.

Önce takip etmeyenler için mini Sports İllustrated tanımı;
Dergi, Amerika'nın en büyük medya şirketlerinden Time Warner'a it. 3 milyondan fazla abonesi var, haftada 23 milyon yetişkin(ki bunların 18 milyonu erkek) tarafından okunuyor. Sadece bu dergiye bir reklam vermek, Amerika'daki erkek nüfusun %19'una ulaşmanızı sağlıyor. Yazımıza konu olan Swimsuit eki ise ta 1964'den beri basılan geleneksel bir ek. O kadar başarılı oluyor ki şu anda ekin kendisinin TV programları, videoları ve yıllık takvimleri var.

Derginin başarısının kaynağı ünlü insanlar. En gözde, en konuşulan kişiler bu dergiye kapak oluyor, bu dergiye kapak olmak kişilerin hayatında bir nevi atlama taşı haline geliyor. Örnek mi istediniz? Örneğin NBA devi Michael Jordan bu eke tam 49 defa kapak olmuş. Muhammed Ali 37 defa ile kendisini takip ediyor. ABD başkanları, en ünlü takımlar, Hollywood yıldızları kapakta arzı endam eden grupların başında geliyor.

Ekin başarısının kaynağı ise birbirinden güzel insanlar, özellikler kadınlar elbette.
Bugün podyumda boy gösteren modellerin bir çoğu bu kapağa çıkmış, top model statüsüne geçmelerinde bu ek'in katkısı çok büyük.

Konumuza dönecek olursak bu EK'in Kapadokya'mız ile ne ilişkisi olduğunu açıklayalım.
2009 Şubat ayında basılan ek'in Ünlü mankenlerin yeni sezon deniz kıyafetlerini tanıttığı özel sayısında çekimlerin bir bölümü, New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliğinin girişimleriyle Kapadokya’da yapılmış. Türkiye’ye tam 14 sayfalık yer ayrılan ek sayesinde, Kapadokya tanınmış, hatta fotoğrafların yanısıra bölgeyi tanıtıcı bir makaleye de yer verilmiş.

Konunun haber değeri asıl şimdi burada başlıyor.
Sports Illustrated yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu web sitesi, açıldığı ilk 10 gün içinde 228 milyon kişi tarafından ziyaret edildi ve ABD’de futbol final maçı ‘’superbowl”dan sonra en fazla yankı uyandıran medya olayı olarak değerlendirildi.


Ben sizin yerinizde olsam henüz gitmediyseniz, ya da gidipte doyamadıysanız bir an önce Kapadokya'ya gidin. Turistlerden bize yer kalmayacağının garantisini verebilirim :)


İlgili linkler;


http://sportsillustrated.cnn.com/2009_swimsuit/

http://en.wikipedia.org/wiki/Sports_Illustrated

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Sports_Illustrated_Swimsuit_Issue_cover_models

 
Toplam blog
: 32
: 10302
Kayıt tarihi
: 21.05.07
 
 

Istanbulluyum.. Haftasonu caddeye çıkmadan haftasonunun geldiğini anlamayanlardanım. Alışverişe, gez..