Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '11

 
Kategori
Haftasonu
 

Kapadokya

Kapadokya
 

DÜNYANIN SAKLI CENNETLERİNDEN BİRİ DAHA KAPADOKYA


60 Milyon yıl önce ERCİYES, HASAN DAĞI ve GÜLLÜ DAĞ ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu, yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar gibi usta heykeltraşların marifeti ile meydana gelen doğa harikası KAPADOKYA.

Kayalara oyulan evler, kiliseler,sığınaklar, ürünleri depolamak ve saklamak için yapılmış dehlizler, binlerce yılın birikimi, buram buram tarih kokan cennet bir bölge.

Sırtınıza çantanızı alıp, bu tarih kokan bölgeyi keşfetmenizi, önerirken özellikle konaklama yeri olarak BABAYANEVİ ni tavsiye ederim.

PAPAYANİ isimli bir papazın adından ismini alan bu yer, SN.MEHMET BEY tarafından işletilmekte, apart bir oteldir. Kendinizi, bu yerde tarih kitabının sayfalarının içine düşmüş gibi hissedersiniz. Neden mi çünkü kaldığınız her oda ayrı bir otantik bir havada döşenmiştir.

Sn.Mehmet Bey, alışılagelmiş bir patronluğun dışında bir kişiliğe sahip. Bilge, sanatçı, iyi bir ahçı, iyi bir dinleyici, iyi bir hatip, mükemmel bir ev sahibi. Buradan ayrılmak insanın pek işine gelmez, çünkü kendi evinizde gibi hissedersiniz kendinizi.

Akşam şöminenin önünde, odunların çıkardığı hışırtı sessizlikte uzaklardan gelen bir yanık aryaya, alevlerin rengi Endülüste raks eden kırmızılar içindeki kadına, hele elinizde bir kadehte, o tadına doyum olmayan ÜRGÜP ün kırmızı şaraplarından biri varsa, deymeyin keyfinize.

 

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..