Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kapalı (izsiz) burun ucu estetiği nedir?

Kapalı (izsiz) burun ucu estetiği nedir?
 

burun ucu estetiği


Burun ucu operasyonu sonrasında her burun ameliyatında olduğu gibi, burnun doğal 
görünmesi ve dikkat çekmemesi gerekiyor. Burun ucu, burun estetiği yaptırmayı düşünen kişilerin endişelendiği kısımların başında geliyor. Bazen, burun estetiği ameliyatlarından sonra burun ucu fazla kalkık, dengesiz kalabiliyor hatta o kişinin estetik ameliyat geçirmiş olduğunu da belli edebiliyor. Bu nedenle bazı hastalar yalnızca burun ucu estetiği yaptırmak için biz plastik cerrahlara başvuruyor. 
 
Bazı hastalar burun estetiği ameliyatından birkaç ay sonra burun uçlarının doğal görünmediğinden şikayet edebilirler. Genellikle bir burunu tekrar ameliyat etmeden önce küçük müdahaleler için 6 ay, daha büyük müdahaleler için bir yıl boyunca iyileşmesini beklenir. Çünkü burun ucu, burun estetiği ameliyatından sonra nihai şeklini en geç kazanan bölümdür. 
 
Kapalı (izsiz) burun ucu estetiği teknikleri
Burun ucunda şekil bozukluğu, düşüklük, büyüklük, asimeri gibi olduğu durumlarda, burun deliklerinin içinden bir kesi yapılarak burun ucundaki kıkırdak dokunun bir kısmı çıkarılabilir. Kıkırdak fazlalığı olan yerlerden eksiltme, eksikliği olan yerlere de ekleme yapılarak form sağlanır. Bu durumda cilt üzerinde görünebilir hiçbir iz kalmaz. Zamanla üstteki deri de kıkırdakların şeklini alarak küçülür. Ancak hastanın kalın bir cildi varsa özel bir teknik kullanarak kıkırdakları bulunduğu  dokulardan ayırmadan öne doğru çekilir. Daha sonra kıkırdaklar küçültür. Son olarak  kıkırdakları tekrar eski pozisyonlarına getirir ve operasyon giriş yerleri dikilir. Yine bu işlemler  burun deliklerinin içindeki kesilerden gerçekleştirildiği için cildinizde dışarıdan görülebilir bir iz kalmaz. 
 

Sevgiyle kalınız J

 

Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

facebook: guncelestetik

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..