Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

08 Şubat '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

KAPALI ALAN KORKUSU TEDAVİ EDİLİR Mİ?

KAPALI ALAN KORKUSU TEDAVİ EDİLİR Mİ?
 

http://www.donusumkonagi.net/admin/makale/obj.jpg


Kapalı alan korkusunun nedenleri, nasıl oluştuğu, hangi duygularla beslendiği ve nasıl tedavi edildiğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Korku beyinde nasıl bir mekanizma ile işliyor?

Nesnesi olmayan korkular nasıl meydana geliyor?

Metroya binemeyen, tünelden geçemeyen, kalabalık olan otobüslere binemeyen kişiler bu korkularının alt yapısında neler vardır?

Asansör binemediği için her gün katlar çıkmak zorunda kalan ve durumuyla alay edilen kişiler ne yapmalıdır? gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Korkular içerisinde kapalı alan korkusunun yeri nedir?

Öğrenilmişlik yanı var mıdır?

Yatkın kişilik yapısından söz edilebilir mi?

Kapalı alan korkusu yaşayan kişilerde aynı anda görülen başka psikiyatrik hastalıklar var mıdır gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konukları NPİSTANBUL Etiler Polikliniği’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Hakan Erkaya ve Uzman Psikolog Yasemin Kalkavan olacaklar.

Kapalı alan korkusu nasıl tedavi edilir?

Tedavisinde ilaçla beraber hangi psikoterapi yöntemlerinin kullanıldığı gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, ‘iyibakkendine@ulketv.com.tr’ adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Psychopathology dergisince yayınlanan bir araştırma sonucunu yorumlayacak. Buna göre internet üzerinden yapılan ankete katılan bin 319 kişinin, interneti ne kadar süre ve hangi amaçlarla kullandıklarına yönelik soruların yanı sıra, deneklerin depresyonda olup olmadıkları araştırıldı. Deneklerin yüzde 1,2’sinin “internet bağımlısı” olduğu belirlenen araştırmada bunların çoğunun depresyonda olduğunun ortaya çıkmasını İyi Bak Kendine programına değerlendirecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Sağlık huzur dolu bir yaşam hepimizin olsun.

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..