Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kapalı Atravmatik Rinoplasti

Kapalı Atravmatik Rinoplasti

Burun estetiği ameliyatlarında kullanılan teknik bulunmaktadır, biri kapalı teknik diğeri ise açık teknik burun estetiği ameliyatıdır. Diğerleri ise teknik değil sadece yöntemdirler. Kemiği şekillendirme yöntemi, kıkırdağı şekillendirme yöntemi olarak değerlendirebilirsiniz bunları. Ancak asıl felsefeyi kullanmak gerekmektedir. Bu felsefe dokuyu kıkırdağı şekillendirirken nasıl zarar vermemelidir, nasıl yaparız soruna yanıt olarak yapılmalıdır.

Rinoplasti Nedir?

Burun Estetiği Ameliyatı yani “Septorinoplasti” ameliyatı burnun iç ve dış kısmının düzeltilmesidir. Septo burnun iç kısmının, rino burnun dış kısmının düzeltilmesi, plasti ise şekil vermek anlamına gelmektedir. İsminden de anlaşılacağı gibi septorinoplasti yani burun estetiği ameliyatı olmaktadır.

Atravmatik Tekik Nedir?

Atravmatik teknik burun estetiği ile ilgili de bilgi vermekte fayda bulunmaktadır. “Atravmatik” kelimesi latince kökenli bir kelimedir. Travma oluşturmadan, hasar vermeden yapılan yani; kibar, narin, ince cerrahi demektir. Bu tüm ameliyatlara uyarlanabilecek bir cerrahi felsefedir. Bu yüzden burun ucu cildini kesmemiz bize burun ucunda bir iz olarak geri dönebileceğinden, benimsediğimiz atravmatik felsefe anlayışı yapacağımız burun estetik tekniğini kapalı teknik olarak belirlemektedir. 

Kapalı Teknik Burun Estetiği Nedir?

Burun estetiği ameliyatlarında açık ve kapalı teknik kullanılmaktadır. Açık ve kapalı teknik arasında olan farkı anlamanız için kısaca açık teknikten de bahsetmek isterim. Açık teknik burun estetiği ameliyatlarında burun ucu kesilerek burun tamamen açılır ve ameliyatı yapan doktora daha fazla görüş açısı sağlar ancak burun ucu kesildiği için orada bulunan doku, bağ ve kaslar öldüğü için ameliyattan sonra burun ucu hissizliği ve güneşe bağlı olarak kesi olan bölgede iz kalabilmektedir. Bu yüzden açık teknik burun estetiği ya aylarında pek fazla önerilmez yine burun ucuna yapılan keşiden dolayı şişlik, morluk daha fazla olurken hastanın iyileşme süreci kapalı tekniğe göre daha fazla olmaktadır. Kapalı teknik burun estetiği ameliyatında ise burun içerisinden kesi açılarak bütün müdahale burun delikleri içerisinden yapılır ve burun ucu kesilmediği için ameliyattan sonra burun ucu hissizliği olmaz yine burun ucunda kesi olmadığı için 4 mevsim burun estetiği ameliyatı olabilirsiniz. Açık teknik burun estetiği ameliyatına göre iyileşme süreci çok daha hızlı ve kolaydır. Kapalı teknik ile atravmatik tekniği birleştirilerek yapılan ameliyatların çok daha kolay sürece kendilerini hazırlamalarını söyleyebiliriz.

 

Kapalı ve Atravmatik Teknik Avantajları

En çok tercih edilen burun estetik tekniği olan kapalı teknik burun ameliyatı, beraberinde birçok avantajı getirir. Kapalı burun estetiğinin avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Burunun dış kısmında kesi olmadığından dolayı, herhangi bir iz bırakmaz. 
  • Kapalı rinoplasti yaptıranların burnundaki herhangi bir kas ya da doku zarar görmez.
  • Burun içindeki yumuşak dokular zarar görmediğinden daha doğal bir görünüm elde edilir.
  • Kapalı teknik burun estetiği sayesinde kapalı rinoplasti sonrası ödem atma ve iyileşme süreci daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.

 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/kapali-teknik-burun-estetigi/https://www.tasklinik.com/category/blog/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..