Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kapalı Burun Ameliyatı

Ülkemizde en çok yapılan burun estetiği ameliyatında açık tekniğin yanı sıra kapalı teknik hasta konforu açısından önemli avantajları beraberinde getirmektedir. 
 
Özellikle kemik yapısından kaynaklanan ciddi deformasyonlar yoksa, kapalı burun estetiği ile sadece burun içinde görünmeyen kesi izi bırakılarak, tüm buruna müdahale edilebilmektedir. Açık burun ameliyatında burun delikleri arasında kalan yumuşak dokudaki kesi izi hastalar açısından rahatsızlık vericidir. Kapalı teknikte bu sorun ortadan kalkar. Aynı zamanda daha hızlı bir iyileşme süreci, hasta açısından konfor sağlamaktadır. Burun derisinin açılmasına gerek kalmaz. 
 
Burun içi damar yapısı ve bağlar korunur. Doku çok az hasar gördüğü için iyileşme hızlı olur. Dolayısıyla şişlik ve renk değişimi de daha hafif düzeyde oluşurken, daha çabuk geçer. 
 
Burun Elastikiyeti Korunur? 
Burun, yumuşak doku, kemik ve kıkırdaktan oluşur. Burun dokusunun yumuşaklığını ve elastik olmasını koruyan önemli yapılardan biri de pitanguy dediğimiz bağdır. Bu bağ, burun kökü ve burun ucu arasında uzanır. Kapalı burun ameliyatı tekniğinde bu bağ dokusu zarar görmediği için ameliyat sonrasında burnun geneli ve burun ucunun hassas elastik yapısı da korunmuş olur. 
 
Nefes Aldıran Teknik
Kapalı teknik aynı zamanda nefes alma problemlerinin giderilmesinde, burun kanallarının açılmasında, burun delikleri deformasyonu ve asimetrisinin düzeltilmesinde ve bunun gibi birçok estetik kusurların tedavi edilmesinde önemli bir prosedürdür. İyileşme sürecinin ardından hasta, çok daha rahat nefes alabilmektedir. 
 
Bu tekniğin uygulanmasında hekimin tecrübesi çok önemlidir. Çünkü burun deliklerinden girilerek yapılan operasyonda çok dar bir görüş alanı mevcuttur. 
 
Tamponsuz Kapalı Burun Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun estetiğinde kapalı teknik, hastanın durumuna göre lokal ya da genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat süresi yaklaşık 1.5 saattir. Ameliyattan genellikle 24 saat sonra hasta taburcu edilir. Silikon ateller hastanın burnunda yaklaşık 3 gün kalır ve sonrasında çıkarılır. Hastanın rahat nefes almasını sağlar. Burun üzerinde koruyucu bir bandaj yer alır. Silikon atel kullanımıyla tampon uygulamasına gerek kalmaz. Dikişler burun deliği içinde kalır. Dışardan, karşıdan görünmez. Bu açıdan hastaya büyük konfor sağlamaktadır. Dikişler, kendiliğinden eriyen yapıdadır. Dikiş alınmasına gerek kalmaz. Şişlik ve morluklar 1 hafTa sonra minimum düzeye iner. Hastaya göre değişmekle birlikte 3 aydan sonraki süreçte burun tam olarak oturur. İyileşme döneminde, hekimin tavsiyelerine uyulması, istenilen burun yapısına sorunsuz kavuşulmasında önemlidir. 
 
 
Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…
Sağlık ve sevgiyle kalın…
 
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan
 
 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..