Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kapalı Burun Estetiği Avantajları Nelerdir

Kapalı Burun Estetiği Avantajları Nelerdir
 

Günümüzde sosyal ve kültürel yapının gelişmesiyle birlikte, estetik ameliyatlara olan ilgide artmaktadır. İnsanların yüzümüze baktığımızda gözlerden sonra ikinci gördüğü yer burundur. Bu durum burun estetiğinin ne denli önemli olduğunu bize göstermektedir. 

 

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesinde Neler Yapılır…

Ameliyat öncesinde hastalar ilk görüşmede burun ile ilgili beklentileri, burun içerisinin durumu kemik, kıkırdak ve cilt yapınız dikkatlice değerlendirir. Burun kemerinde ne derece bir değişim yapılacağı burun ucunun ne derece kaldırılacağı yuvarlak yada sivri bir burun ucumu planlanacağı amelyat öncesinde hasta ile birlikte analiz edilir. Çoğu zaman bunu hastaya anlatmak içinde photoshop gibi programlar kullanılarak burun analizi gerçekleştirilir.

 

Kesi İzi Oluşmuyor

Açık burun estetiği sırasında burun delikleri arasındaki ciltte bir kesi yapılıyor ve burnun iskelet yapısında bu şekilde ulaşılıyor. Kapalı burun estetiği sırasında ise bu bölgedeki ciltte herhangi bir kesi yapılmıyor. Dolayısıyla dışardan bir iz oluşmadığı için kapalı burun estetiği doğalda yapılmışsa amelyat olduğunuz belli olmaz.

Kesilen sinir miktarının azalması sebebiyle ameliyat sonrası uyuşukluk hissi burnun genelinde daha azdır ve iyileşme süresi daha kısadır. Yanı sıra iyileşme süreci de rahattır. Kapalı burun estetiği sonrası oluşan ödem ve morluk açık teknik burun estetiğine göre çok daha hızlı azalır. Bu durumda sosyal hayata dönüşü hızlandırmaktadır.

Burun ucu bazı bağlar korunarak daha iyi desteklenir. Bu durum amelyat sonrası çoğu hastanın burun ucum düştü diye şikayetçi olduğu şeydir. Kapalı ameliyat bu riski de azaltmaktadır.

Kapalı burun estetiği amelyatı burun deliği içinden yapılır. Dolayısıyla  öğrenme felsefesi uzun zor bir amelyat olduğundan daha çok deneyimli ve tecrübeli ellerde yapılması gerekir.

 

Sağlık için de burun estetiği gerekli….

Görsel ve yapısal olarak problemli olan tıkalı burunlar ise geceleri uykuda nefes almayı engelleyerek uykunun bozulmasına, uykuda nefes kesilmesine neden olur, bu durumda uyku kalitesi bozulur. Oysa burun estetiği ile birlikte çoğunlukla burun iç eğrilikleri beraber düzeltilir ve  ‘’konka ‘’ dediğimiz ismi burun eti diye geçen burun iç tıkanıklığı oluşturan yapılarıda radyofrekans yöntemiyle küçülterek solunum problemi olan hastalarında aynı seansta bu problemleri  çözülür.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts

 

 
Toplam blog
: 40
: 71
Kayıt tarihi
: 07.07.17
 
 

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamlayarak Tıp Doktor..