Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kapalı kadının vücudu ziynetiymiş; açık kadının da yüreği ziynet, istediğinde dokunabiliyor musun?

Kapalı kadının vücudu ziynetiymiş; açık kadının da yüreği ziynet, istediğinde dokunabiliyor musun?
 

Kapalı giyinmek bazı kadınlar için inançlarının gereği olarak yaptıkları tercihtir; onları diğer kadınlar karşısında daha değerli yapmaz. Ama sanki öyle bir algı var. Vücut kadının ziynetidir deniliyor ve bakın işte biz örtüyoruz, saklıyoruz, koruyoruz; siz böyle yapmadığınız için bizim vücudumuz sizden daha değerli…

Bu genel toplum algısı serbest giyinen kadınları da etkiliyor haliyle ve onlar da kendilerinde bir eksiklik hissediyorlar. Zaten din tarafından günahkâr olma endişesi de üfürüldüğü için travmatik bir durum oluşuyor, kadın kendini suçlu ve değersiz görebiliyor.

Sevgili kadınlar, ister örtün ister açın vücudunuz her durumda değerlidir; çünkü vücudunuz eşittir siz. Açık giyiniyorsunuz diye vücudunuz değersiz olacaksa insan çıplak doğuyor zaten, o zaman çöpe atalım! Siz böyle tercih etmişsiniz günahı da sevabı da size ait.

Kapalı kadınların “Vücudumuz ziynetimiz ve biz onu koruyoruz, siz korumuyorsunuz sizinki ziynet değil” tarzındaki yaklaşımı onların kendi görüşleri; içinde kötülük olmayan kimsenin vücudu da ruhu da temizdir.

Onların vücudu ziynetleriymiş, saklıyorlarmış; sizin ziynetiniz de yüreğiniz, her isteyen dokunabiliyor mu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..