Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kapalı kapılar ardında Türkiye!..

Kapalı kapılar ardında Türkiye!..
 

Türkiye-Ermenistan sınırdaki Alican kapısının açılması söz konusu olunca, yine bildik itirazlar dillendirilmeye başlandı.

1993 Yılında Ermeniler Karabağ'a saldırdığı için söz konusu kapı Türkiye tarafından kapatılmıştı..

Şimdi, daha çok iç siyaset kaygılarıyla, belli bir çevre Azeri kardeşlerimizin hassasiyetini tahrik ederek, kapının açılmasına karşı çıkıyor.

Söylenen şu: Madem ki bu Ermeniler Azeri kardeşlerimize saldırdı, o halde açmayın kapıları!..

Ama aslında bu zihniyetin derdi sadece Ermenistan kapısı değil. Bunlara kalsa tüm kapılar kapatılmalı. Şöyle ki:

Güney komşumuz Suriye, Hatayımıza sulandığı ve bir zamanlar PKK liderini barındırdığı için bunlardan dost olmaz; kapatın Türkiye-Suriye kapısını!..

Hemen yanında Irak var. Ama orda da Barzani Talabani ikilisi bulunmakta. Onlar da, bir zamanlar kırmızı pasaportlarımızı kullandıkları halde, şimdi bağımsız devlet kurma çabasındalar, hem de bizden izinsiz; kapatın Türkiye-Irak kapısını!..

Dönelim yukarıya, orda da İran var. O İran ki, bir "din devleti" dir ve laik ülkemize rejim ihraç etmeye çalışmaktadır. Ne işimiz var "mollalarla"..O halde kapatın Türkiye-İran kapısını!..

Çık biraz daha yukarı Rusya'yı görürsün(şimdi Gürcistan ama hiç farketmez).. Rusya eski düşmanımız.. Moskof mezalimi diye bir tarihi gerçek var. O halda kapatın Türkiye-Rusya kapısını!..

Geç batıya Yunanistan çıkar karşına.. O Yunanistan ki, bizim ezeli düşmanımızdır. İzmirimizi işgal etmiştir; yakmış yıkmıştır. Şu halde bırakın Yunanı.. Kapatın Türkiye-Yunanistan kapısını!..

Çık biraz yukarı, Bulgaristan gelir.. Bulgaristan dediğin de Balkan Savaşlarında az zülum etmemiştir bize.. Öyleyse ne işimiz olur Bulgarla.. Kapatın Türkiye- Bulgaristan kapısın!...

Açıkça söylemeseler de zihniyet aynen bunu istiyor.. Bu hesaba göre, tüm kapılar kapanmalı.. Hatta, kapıları kapatmakta yetmez.. Odunlar toplanmalı, kömürler yığılmalı demir dağlar eritilip setler oluşturmalı.. Demir setlerin üzerini de bakırla cılalamalı..

Biz kendi güzel "Ergenekonumuzda" mutlu ve huzurlu yaşamaktayız.. Bu tatlı huzurumuzu bozmayın.. Kapatın bütün kapıları!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..