- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kapama yapımı
Türk mutfağımızın vaz geçilmez lezzetlerinden birisi olan kapama türü tavuk pişirme yöntemi. Genellikle hemen hemen Türkiye'mizin her yöresine ait olan bu yemek pişirme sanatı bizlere Atalarımızdan miras kalmıştır. Bu leziz yemeğimizin tarifi ilk önce önceden yapılmış olan tepsimizi alıyoruz bir adet şişi tepsimizin örta göbeğine saplama yaparak hazırlarız daha sonra temiz olan tenekemizi alarak pişirme hazırlığına geçeriz. Bize gerekli olan tavuğumuzu alıp şişimize geçirerek hazırlığımızın ilk aşamasını tamamlarız. İkinci aşama çember şeklinde bir ateş yakarız tepsimize hazırladığımız tavuğu ateş çemberinin ortasına koyarız.Üstüne tenekeyi kapatarak ateşin sıcaklığına bırakırız yarım saat veya kırkbeş dakika pişirmeye bırakılır.Bu süreç içerisinde kapatılan tenekenin içerisindeki ısı yayılarak tavuğun pişirilmesini sağlar. Ve böylece servise sunarız.