Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '08

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

Kapar kaçar mısın?

Kapar kaçar mısın?
 

İsviçre'nin Basel kentinde, Polisi arayan bir vatandaş, bir Tilkinin çantasını alarak kaçtığını iddia ve şikayet etmiş, Tilkinin peşine düşen Polisler, çantayı sapa sağlam olarak bulup, sahibine teslim etmişler!

Bir de bizim Tilkilere bakalım; bu yıllarda ve günlerde yine aşırı faaliyetteler. Ancak bir farklılıkları var bizim Tilkilerin. Nedir o diyecek olursanız? Bizim Tilkiler, kaparak kaçtıkları çantaları sapa sağlam olarak yere atmıyorlar veya bir yere saklamıyorlar. Önce çantanın içini boşaltıyorlar, sonrada doğru çöpe. Yani bir farenin bir peynir parçasından, bir parça kopartarak kaçıp saklandıktan sonra peyniri afiyetle yediği gibi...

Bizde tilki avı sezonu hiç açılmıyor. Bu kapıp kaçan tilkiler az da olsa yakalandığında, hemen bir mazeret bulunarak, Tilki; doğal hayatına(!) yeni, yeni çantaları kaparak kaçsın(!) diye bırakılıyor.

Tıpkı Basel'de olduğu gibi. Kapıp kaçan Tilkiler için, gerekli kanuni düzenlemeler yapılmasına rağmen, uygulamada bir sorun olduğu anlaşılıyor. Yok bu tilkinin yaşı küçük, yok bu tilkinin gözü üzerinde kaşı var. Yok bu tilkinin tahrik sonucunda çantayı kapıp kaçtığı vs.gibi...

Malumunuz Basel kenti bu gün çok önemli. Ülke Ulusal Takımımız, final maçı için Almanya ile karşılaşacak. Tek dileğimiz, Alman Tilkilerinin, bizim çantaları kapıp kaçmaması. Bizim Tilkilerin(pardon sporcularımızın) Alman çantalarını kapıp, final yolunu açmaları.

Ülkemizin; Ulusal Takımının finale çıkması, sırf Avrupa Birliğine katılmak için çıkartılan ve tozlu raflarda yerini alan kanunlarımızı bile unutturacaktır. Ülke insanı, sporun verdiği sevinç ve hazla, çektiği geçim, terör, kaza sonucu ölümleri unutacak ve mutlu olacaktır. Ancak bu mutluluk gösterisinin silahlarla birlikte yan yana olması, tüm mutlulukları gölgede bırakmakta ve her zaman olduğu gibi insan hayatının fazla bir değerinin olmadığı, sevinç gösterisinde bile insanların, diğer insanların hayatlarını hiçe saydıkları görülmektedir. Yani tilkilerin kaptıkları çantaları, parçaladığı ve çöpe attıkları ortaya çıkmaktadır.

Kaparak kaçan tilkilere, gerekli cezaların verilmesi ve Ulusal Takımımızın, onurlu mücadeleden galip ayrılması dileklerimle... 100. Blok yazımı tamamlıyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..