Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kapatma!

Anayasa Mahkemesi bugün DTP'nin kapatma davasını görüşüyor. Türkiyenin demokratik yollarla sorunlarını çözmesinden yana olanlar, DTP'nin terörle bağını koparmamış bir siyasi parti olmasına rağmen, kapatılmasının karşısında duruyor. Mahkeme kararlarının siyasi sorunları çözmesi mümkün değil zira...

Ne var ki, "açılım" ın bittiğini büyük bir neşe içerisinde ifade eden DTP'nin "şahini" Ayna, kapatma gerçekleşirse "dağa çıkmak" tan bahsediyor.

Açılım ülke gündemine düştüğünden beri, bir yandan dağdakiler indirilmeye çalışılırken, bir yandan düzdekiler dağa çıkmaktan söz etmeye başladı. Önce MHP liderliği "dağa çıkarız" dedi; şimdi de DTP'li Ayna, "tabanımız dağa çıkmamızı istiyor" diyor.

Birileri dağdan inerken, birileri de dağa çıkacak anlaşılan... Belki de, Türkiyede toplumsal barışın gerçekleşmesine sıcak bakmayanların, dağların buz gibi havalarını almalarında yarar vardır.

MHP liderleriyle, DTP'li Ayna'nın dağlarda buluştuklarını bir düşünün... Dağ şartlarının zorluğu altında insani bir yakınlaşma olacaktır kesin... Bu yakınlaşmanın çok sıcak ilişkilere dönüşmesi de çok muhtemel..

Bakarsınız sonunda, düzde atılamayan "barış" tohumları dağda atılmış olur. Dağ, her zaman fare doğuracak değil ya, bu defa da "barış"a gebelik yapmış olur.

Yıllardır bekleyip durduğumuz toplumsal huzura böylece kavuşmuş oluruz biz de..

Dağa çıkanların kucaklarında "nur topu" gibi bir "barış"la dönmeleri ülkede şenlik ve esenlik süreci başlatmaz mı?

Obama gibi de bir "kirvesi" olur bizim "barış" ın...

Daha ne isteriz ki...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..