Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kapitalizm Kuran'ı yetim bırakmıştır (Borçluluk Bilinci)

Kapitalizm Kuran'ı yetim bırakmıştır (Borçluluk Bilinci)
 

Gerçekten Kendimize Soralım. Neyin Kuluyuz. Bankaların mı Allah'ın mı?


Kapitalizm'in hedefi sürekli tüketen bir toplumda herkezin kendi çıkarını kollaması ve bireylerin tüketimlerinin borçlanarak artması ve Kapitalizmin Camisi olan Bankalara bireylerin borçlarını fazileriyle ödeyememesi ve gerisin geri o mallara el konulmasıdır. Bireyin Bankalara borçlu olması ve bu borçlarının hiç bitmemesi ana hedeftir.

Bankalara borçlanan insan ve ayın sonunu zor getiren insan borçlarından dolayı asla hiçbirşeyi düşünmez. Hele tükettiği kadar adam yerine konulan ve yeterince tüketemediğinizde adam olamadığınız bir sosyal yapıda daha iyi araba, daha iyi cep telefonu, daha iyi eşya alamayanın vay haline. Bu standartları sağlamak için didinip durmakta ve sürekli moda ve en yeniyi elde etme çabası insanın asıl önemli olanı es geçmesine neden olmaktadır.

Din kelime anlamı olarak Borçlanma ve Allaha borçluluk bilinci olduğunu çok iyi bilen Kapitalist düzenbazlar, Allah'a borçlu olduğunu görerek komşusuna, yetimlere garibanlara yardım etme olgusunu bitirmek için kendisine borçlu olmayı hırslarımızı kullanarak sağlamıştır. 

Allah, insana verdiği sayısız nimetlerden dolayı insandan sadece tek bir şey beklemekte " Bana borçlu olduğunu bil, asla borcunu ödeyemesende"

Kapitalizmin İlahları bankalar "bana borçlu olduğunu bil, üret ve bana borcunu öde, ödeyemezsen şimdiye kadar ödedklerinin üzerine faizle yatarım üstüne evini arabanı alırım"

İşte Kapitalizm öylesine bir borçluluk yaymıştır ki topluma, bir ev ve bir arabanın yıllarca kölesi olmamızı sağlamaktalar ve sonunda çıkarttıkları krizlerle de işsiz kalan bireylerin evlerini arabalarını ağlata ağlata geri almaktadırlar.

İnsanların çoğunun elinde hiç bir şey kalmamakta, zira bir evi olan ikincisini istemektedir. Kapitalizm insanın hırsından doğmuştur. Bu mal edinme hırsı ve yarışı Tekasür Suresinde anlatıldığı üzere insanı oyalayıp durdu ve insan Kuran'ı ve onun ilkelerini arkasına attı.

Kuran zaten gelenekselliğin yüzünden anlamadan kulak zevkine hitap ederken, onun manasını anlamaya çalışmanın veya anlaşılsada bu seferde kafasını borçtan kaldıramamanın yüzünden Allaha borçluluğu görmeyi Kapitalizm duvarı engel olmaktadır.

Lütfen daha az tüketin, cep telefonlarınızı, arabanızı, eşyanızı yenilemeyin.

Bankalardan araba ve ev almak için asla kredi çekmeyin. Olanlarınızla yetinin asla borçlanmayın. Tekasür Suresini ve Maun suresini lütfen iyi anlayın. Faize vereceğiniz parayı, yetimlere, garibanlara verin. Ensesi kalın Kapitalistlerin göbeklerini daha da yağlandırmayın. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..