Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
1518
 

Kapuska yemeği

Kapuska yemeği
 

kapuska yemeği bereketli yemektir.


KAPUSKA (lahana pancarı da denir)
Kışın yapılan kapuska ile bahardaki farklıdır, kışın genelde lahana turşusundan kullanırız.Diğer zamanlarda kapuska için özel lahana almayız.Lahana dolması için lahana kullanılınca artanları ziyan olmasın diye yapılır.
Malzemesi;
Lahananın kalın saplı yaprakları,
250 gram kadar kavurma, 2 iri kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası, az tuz
1, 5 çay kaşığı kırmızı acı biber (turşuda acı yoksa)

2 yemek kaşığı tereyağı (sıvı da olabilir)
HAZIRLANIŞI:
Sıcak sudan geçirilen lahanalar süzülürken, tencereye az yağla küçük doğranmış soğanlar kavrulurken salça ve kavurma ilave edilir. Biraz sıcak su konur, tahtada 1cm kalınlıkta kıyılan lahanalar da tencereye konur üzerine çıkacak kadar su ilave edilip tuzu kontrol edilir, 15dakika ateşte pişirilir.
sevise hazırdır.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 150
Toplam yorum
: 44
Toplam mesaj
: 30
Ort. okunma sayısı
: 772
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananlarda..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster