- Kategori
- Türk Mutfağı
Kapuska yemeği
kapuska yemeği bereketli yemektir.
KAPUSKA (lahana pancarı da denir)
Kışın yapılan kapuska ile bahardaki farklıdır, kışın genelde lahana turşusundan kullanırız.Diğer zamanlarda kapuska için özel lahana almayız.Lahana dolması için lahana kullanılınca artanları ziyan olmasın diye yapılır.
Malzemesi;
Lahananın kalın saplı yaprakları,
250 gram kadar kavurma, 2 iri kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası, az tuz
1, 5 çay kaşığı kırmızı acı biber (turşuda acı yoksa)
2 yemek kaşığı tereyağı (sıvı da olabilir)
HAZIRLANIŞI:
Sıcak sudan geçirilen lahanalar süzülürken, tencereye az yağla küçük doğranmış soğanlar kavrulurken salça ve kavurma ilave edilir. Biraz sıcak su konur, tahtada 1cm kalınlıkta kıyılan lahanalar da tencereye konur üzerine çıkacak kadar su ilave edilip tuzu kontrol edilir, 15dakika ateşte pişirilir.
sevise hazırdır.