Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Kapuska

Kapuska
 

ZENGİN YEMEKTİR.


KAPUSKA (lahana pancarı da denir)
Kışın yapılan kapuska ile bahardaki farklıdır, kışın genelde lahana turşusundan kullanırız. Diğer zamanlarda kapuska için özel lahana almayız. Lahana dolması için lahana kullanılınca artanları ziyan olmasın diye yapılır.
Malzemesi;
Lahananın kalın saplı yaprakları,
250 gram kadar kavurma, 2 iri soğan
1 yemek kaşığı biber salçası, az tuz
1, 5 çay kaşığı kırmızı acı biber (turşuda acı yoksa)

2 yemek kaşığı tereyağı , sıvıda olabilir
(şayet içine 1çay bardağı bulgur , koyarsanız pancar olur, bulgursuz piştiğinde biz buna KAPUSKA deriz )

HAZIRLANIŞI: Sıcak sudan geçirilen lahanalar tahtada 1cm aralıklarla kıyılır.Tencerede yağla , küçük doğranmış soğanlar beraber kavrulur, 1-2 dk kavrulurken kavurma 1 dk sonra salça ilavesiyle kaynarken sıcak su konur, sonra doğranmış lahanalar ilave edilerek 15 dk pişirilir.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..