Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '17

 
Kategori
Borsa
 

Kar satışı yok, beklentiler hala yüksek

Kar satışı yok, beklentiler hala yüksek
 

Kar satışı yok, beklentiler hala yüksek


Türkiye’de 16 Nisan günü yapılan Yeni Anayasa Referandumu öncesinde Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi 88 bin puan civarında seyrediyordu. Referandum öncesinde yükseliş sinyalleri vermeye başlayan borsa, referandum sonrasında hızla yükselişe geçti.

Beklentilerin gerçekleştiği ortamlarda genellikle düşüş eğilimi gösteren borsa, bu sefer ters köşeye yatırdı.

16 Nisan Referandumu’nda EVET çıkmasının ardından hızla yükselişe geçen borsa, aradan geçen 45 günde yüzde 16’ya yakın yükseldi. Yükselişlerin bu kadar aralıksız sürmesi nedeniyle 100 bin puan beklentileri oluştu.

Ancak istatistik bilimine göre, beklentiler öncesinde daima “bu kadar kar bana yeter” diyenler tarafından bir kar realizasyonu oluşması gerekiyordu. Ama geride kalan süreçte böyle bir havanın oluşmadığını belirtmek gerekiyor. Sadece önceki gün hafif bir kar satışı eğilimi görülmesine rağmen, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi bugünde yüzde 0,22 yükselerek 97 bin 554 puana kadar yükseldi.

Borsa İstanbul’u incelerken tabii ki en önemli şirketlerimizin bankalar olduğunu unutmamak gerekiyor ve banka hisselerini incelediğimiz takdirde şirketlerin halen borsa fiyatlarına göre nispeten ucuz olduğunu görmek mümkün. Bu nedenle Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde halen 100 bin sınırının aşılmasını mümkün olarak görüyorum.

Yatırımcılara en büyük tavsiyem, böylesine pembe bir tablo içerisinde aşırı heyecandan kaçınmak gerekiyor. Heyecanlar daima hata üretir. Zira ülkemizin içerisinde bulunduğu kırılgan piyasanın bazen dengeleri çok çabuk değiştirdiğini unutmamak gerekiyor.

 
Toplam blog
: 23
: 279
Kayıt tarihi
: 11.06.17
 
 

Borsacı, gazeteci, analist ..