Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

Kar

Kar
 

Kar yağıyor..


Çok erken başladı bu sene kar yağışı.


Güzeldir yağan karı seyretmek. Sıcak bir odada oturuyorsanız, karşınızdaki geniş pencereden, uçuşan, bazen seyrelip bazen sıklaşan, bazen ağırlaşıp, bazen kuş tüyü misali havada süzülen, bazen esen rüzgarın girdabına kapılıp topraktan göğe yükseliyormuş izlenimini veren, bazen büyüyüp kocaman parçalar halinde yere süzülen, bazen de yoğunlaşıp küçük buz taneleri hızıyla toprağı döven o güzel beyazlığa dalıyorsa gözleriniz.


Üstelik elinizde çayınız ya da kahveniz de varsa. Oturduğunuz koltuğa biraz daha gömülüp, kendinizi o güzel anın rehavetine bırakabiliyorsanız. Dışarıya çıkmak zorunluğunuz yoksa, her ne kadar sarılıp sarmalansanız da, karın yakıcı soğuğunu burnunuzda, alnınızda hissetmeden, elleriniz ayaklarınız buz tutmadan. Arabanızla kar yüzünden tıkanmış bir caddede veya otobanda, kar lastiğini veya zincirlerini henüz takmamış arabaların sağınızda solunuzda yaptığı tehlikeli dansı izlemek zorunda kalıp, kendi arabanızın bir yerlerde patinaj yapmaması için azami dikkat ve dua etmeden. Hele tipi varsa, iki metre önünüzü görmenin derdine düşmeden. Hele hele yaya olarak yolda iseniz, kendinizi biran önce bir vasıtaya atıp sıcak evinize varmayı düşlemeden.


Çocukken severdik karı ve yağdığında bayram ederdik. O soğuk beyazlığı ensemizden içeriye atmak sevimliliğini gösteren arkadaşlarımıza bile kızmadan yuvarlanırdık içinde, ellerimiz morarıncaya, burnumuzu artık hissetmeyinceye kadar.


Çok karlar yağdı o zamanlardan beri.


Karın herşeyi olduğundan çok daha güzel gösterdiği ne kadar doğru.


Çirkin binalar, bakımsız bahçeler, parklar üzerlerine serilen bembeyaz bir örtüyle ne kadar da güzelleşiyorlar. Zaten güzel olanlar ise daha da güzelleşiyorlar. Hele görkemli binalar, ağaçlar, kırlar, yolların iki tarafında uzanıp giden manzaralar.


Kar altında uzun zaman kalsak, kara bürünsek biz de daha güzelleşir miydik acaba?


İnsan karlı manzaraya baktığı zaman, o manzaraların altında hiçbir kötülük olabileceğine inanmıyor neredeyse. Dünya sanki huzur dolu bir barış beldesi.


Beyaz rengin özelliği mi acaba?


Hepimiz beyazlar giysek, birbirimizi daha barışçıl bulur muyduk acaba?


Bu sene kış epey zorlu geçecek diyorlar.


Karlı bir kış, zorlu bir kış, hiç değilse görünüşüyle huzur özlemimizi dindirir miydi acaba?


Erken başladı bu sene kar yağışı.


Yağan karı seyretmek, hele sıcak bir odadan, her sene yeniden keşfettiğimiz, ne kadar da güzel.




 
Toplam blog
: 165
: 1414
Kayıt tarihi
: 03.08.07
 
 

Uzun yıllardır yurt dışında yaşıyor. İsviçre'de Adalet Bakanlığı'ndaki mesleği yanında tiyatro ya..