Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '19

 
Kategori
Anılar
 

KAR

Yavaş yavaş uyumaya hazırlanıyorsun değil mi? Günün yorgunluğundan, zamanın getirdiği üzüntülerden, kızgınlıklarından, kırgınlıklarından, tüm o hengameden bir nebze uzaklaşmaya ne dersin? Kapat o vakit şimdi gözlerini...

Yıllaaar yıllar önce bir hafta sonu. Ödevlerini dünden bitirmişsin oh rahatsın. Çocuklar kar yağsın diye deli divane olur ya hani, sende onlardansın. Akşam üzeri yağmaya başlayıp hala lapa lapa yağan kara kavuşmak için can atıyorsun fakat akşam ezanı çoktan okunduğundan hiç şansın yok. Kaderine boyun eğip seneyede giyersiniz diye büyükçe alınan, kardeşinle bir örnek pijamalarınızı çoktan çekmişsiniz üzerinize. Tüm aile bir arada gülüş cümbüş sohbet muhabbet keyfiniz yerinde. Allah daha iyi etsin.  Televizyonda Kemal Sunal'ın filmi... Ooo keyifli izlemeler en sevdiğin değil mi? Sobanın üzerinden gelen mis gibi kestanenin kokusunu aldım. Anladım kestaneden önce başka derdin var. Elindeki külahın leblebi tozuyla haşır neşirsin. Bitsin de külahın dibinden bakalım ne hediye çıkacak derdindesin. Sende haklısın sürprizler her daim mutlu eder küçük yürekleri. Yakaladım sizi kardeşinle iki dakika da olsa şu kara kavuşmanın planlarını yapıyorsunuz benden kaçmaz. Kim bilir bir mucize olur belki:) Annene usulca fısıldıyorsun o kıyamaz diye... "Anne ya komşuanmem lokma gönderdi ya hani, sen demiyor musun boş tabak gönderilmez  diye. E sende kestane koy, balkondan arkamızdan bak bir koşu götürelim tabağı onlar da çok seviyor ya kestaneyi"
Ya üzülme hemen olmadı diye dedim ya bir mucize olur belki. Canım geç oldu diye, kar derdine komşuannenleri gece gece rahatsız etmeyin diye göndermiyorlar sizi.

Odana geçip kedi gibi gür gür yanan sobanın kenarına kıvrıldın yine mis. Kitabını da aldın tam oldu. Okumak gibisi var mı ya? Tüm alkışlarım sana. Hay Allah kitabında mı bitti? Kara kavuşamayınca uyku da tutmuyor anlaşılan. O vakit koy kasetlerinden birini kasetçalara, geç pencerenin karşısına doya doya izle karı iyi gelir belki... Vay  çok kıymetli "Barış Manço" on numara beş yıldız seçim kutlarım seni. Bende nasıl severim... Yine gözün hatıra defterine mi ilişti tıpkı benim gibi... Sevgili arkadaşım ".... " Bana kalbin kadar temiz bir sayfa ayırdığın için çok teşekkür ederim.
Kara kara kediler
Miyav miyav dediler
Daha yazacaktım ama
Kalemimi yediler

Seni çok seven arkadaşın "...."
Arkadaşlık, dostluk ne güzel şey değil mi?

Ben demedim mi belki bir mucize olur... Sesleri duyuyor musun? Konu komşu çoluk çocuk herkes çıkmış dışarıya. Hadi yine iyisin. Şimdi kıyamazlar siz de annenlerle katılırsınız onlara. Giy bakalım şimdi anneannenin özene bezene ördüğü atkıyı, bereyi, eldivenleri... Kavuşuyorsun işte kara, kardan adama, arkadaşlarına...

Sonrası mı? Sonrası senin hikayen hafızanda çiz resmi...

SİBEL YILMAZ

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..