Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Kara Çarşaf Cumhuriyet resepsiyonunda!

Kara Çarşaf Cumhuriyet resepsiyonunda!
 

Ülkenin kurtuluşuna ve kuruluşuna katkı yapmayan, kurtuluş sırasında düşmanla işbirliği yapanlar, bu günlerde ülkeyi harcamak, dönüştürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bir zamanlar türbanla meclise girmek isteyenler, bu gün kahraman ilan edilirken, türbanın nasıl “in” olduğunu, türbansızların nasıl “aut” olduğunu her alanda görüyoruz.

Mesela; Cumhuriyet resepsiyonlarında, türbansızlara kötü gözlerle bakılmaya başlandığını, yapılan canlı yayınlarda görüyoruz. Türban takmamak suç gibi gösterilmeye çalışılırken, sıranın Kara Çarşafa geldiği adeta bağırılıyor diyecektim ki, Kara Çarşaf’ta resepsiyonun başköşesine oturtuluverdi.

Cumhuriyet’in 89’uncu yıldönümü nedeniyle Muş’ta Vali Ali Çınar ve eşi tarafından verilen Cumhuriyet resepsiyonuna Ziyaret Köyü Muhtarı Hüseyin Sevinç’in eşi Hayriye Sevinç, kara çarşafı ile katılmış.

Basın bu kara çarşafı “Özgürlüğün Simgesi” olarak manşete taşırken, yıllardan beri ağızları dolusu küfürleri savuranlar,  nihayet emellerine ulaştılar.

Türban’dan sonra, Kara Çarşaf’ta özgürlüğüne(!) kavuştu! Şimdi, gözleri de kapatan peçeye sıra geldi!

Biz gelelim Muş Cumhuriyet Resepsiyonuna: Kültür ve Turizm Müdürlüğü kokteyl salonunda düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonunda Vali Ali Çınar önce 89’uncu yıldönüm pastasını kesmiş. Katılımcılara teşekkür eden Vali Çınar, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde daha eğitimli, daha üretken, daha verimli bir şekilde çalışmak gerektiğini söylemiş.

Geceye Ziyaret Köyü Muhtarı olan eşi Hüseyin Sevinç ile çarşaflı olarak katılan Hayriye Sevinç, Vali Ali Çınar’ın daveti üzerine Cumhuriyet resepsiyonuna katıldığını söylemiş. Huzur, barış ve güven ortamı dileklerinde bulunan Hüseyin Sevinç, "Cumhuriyet resepsiyonuna başı açık biri katılıyorsa neden kapalı biri katılmasın. Cumhuriyet hepimizin. Malazgirt’ten Edirne’ye kadar tüm topraklar dedelerimizin babalarımızındır" demiş.

Çarşafı ile dikkatleri üzerinde toplayan Hayriye Sevinç ise "Vali beye çok teşekkür ediyoruz, bizi davet ettiği için. Cumhuriyet Bayramı hepimizindir. Cumhuriyet Bayramı’nın 89’uncu yıl kutlamalarına katıldığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Vali beye tekrar çok teşekkür ederim" diye konuşmuş. 

Hayriye Hanım haklı! Vali Bey’e ne kadar teşekkür etse yeridir. Bir Cumhuriyet Resepsiyonuna Kara Çarşaf’la katılarak, tarihe geçti! Ve bir dönemin kapanmasına, yeni bir dönemin açılmasına sebep oldu. Kendisi tarihe öncülük etti!

Gerçi böylesi öncülükler her zaman oluyor. Örneğin Amasya Valisi, Cumhuriyet kutlamalarını bir pastanede düzenleyerek, ne kadar çağdaşlaştığımızı(!) herkese gösterdi.

Bu ve benzeri birçok yenilik hayatımıza girdi. Birkaç örnek verecek olursak: Ankara Ulus’ta yapılan Cumhuriyet Yürüyüşüne katılanlar toplu olarak Başbakan tarafından Terörist ilan edildi.

Yine aynı yürüyüşe katılanlar Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından Ergenekoncu ilan edildi! Tıpkı AKP Antalya il Başkanı’nın CHP’yi Ergenekon’un arka bahçesi ilan ettiği gibi…

Ankara’daki yürüyüşü çeşitli illegal organizasyonların yaptığı yazılıp çizilirken, en ilginci AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’den geldi. Ankara’daki yürüyüşü Suriye Gizli Servisinin yaptığını söyledi.

Benim merak ettiğim, bu toplantı için Şamil Tayyar’ın ne dediği. Biliyorsunuz kendisi Ergenekon’la beslenen bir gazeteci ve milletvekili!

Netice itibarıyla: Kara Çarşaf özgürlüğüne(!) kavuşurken, başı açıklar için tehlike çanlarının çalmaya başladığını söylemek abartı olmaz.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..