Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '09

 
Kategori
Bilim
 

Kara delik tasarımları

· Kara deliklerin kutuplarındaki gaz jeti püskürmesi, oralarda yaratılan anti-gravitasyon veya gravitasyon vakumu nedeniyle olabilir.

· Kara delik yoğunluğu, nötron yıldızınınkinin üssel katı olmadığı için, kara delikte nötrondan kuarka tam bölünme olmasa gerek. Onun yerine gluonlar (veya benzeri biraraya getiriciler / enerji taşıyıcılar) bükülüyor ve küçülüyor olabilir.

· Kara delikler ışığı durdurabildikleri için, belli süreler için, belli bakış açılarında ve belli bölgeleri saydamlaşıyor olabilir. Dönüyor veya dönmüyor olması da, bir etken olabilir.

Kara deliklerin yüzeyinde ince bir nötron bölgesi olmalı. Sonra kuark çorbası. Sonra bunun içinde ve vakuma doğru kuark-anti kuark çiftleri bölgesi. Vakum, kara deliğin başlangıç oluşumuna göre, limit sıfırdan, yaşamının sonlarına doğru çapın üçte ikisine kadar ölçekte. Kara deliğin (varsa) dışarıdan çektiği madde, vakumu küçültüp büyültüyor, salındırıyor. Kara deliği, maddenin yerine maddesiz vakumluluğun aldığı, tersine çevrilmiş bir yıldız gibi düşünebiliriz. Yıldızda ağır elementler merkeze çökerken, kara delikte vakum dışa çıkıyor. Vakumla yüzey bölgesi arasındaki bölge, kara deliğin dışı ışığı bile çekip söndürse de, çok parlak olsa gerek, hatta ‘beyaz delik’ denilen anoloji, burada geçerli olsa gerek. Soru, kara deliklerin yoğunluğunun kaç elektron volta veya Evren’in kaçıncı süresine denk geldiği. O süredeki Evren’le kara delik yapısının ve karadeliklerin yapılarının birbiriyle aynı olup olmadığı sorusu da var.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..