Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
Uzay
 

Kara delik

Kara delik
 

Kendi güneşimizden defalarca büyük kütleye sahip olan bir güneşin, ölmesi sebebiyle kütlesinin sabit kalıp, hacminin ufalması sonucunda, meydana gelen gök cismidir. Aslında delik değildir. Fakat ışık dahil hiçbirşeyi kaçırmadığından (uçan, kaçan) kendisine bu isim verilmiştir. Zamanı yavaşlattığı ve büktüğü söylenir. Bilim adamlarının teorilerine göre, bir solucan deliği ile bir beyaz delike bağlıdır ve eğer o basınca dayanabilecek bir nesne olursa, kara delikten girip bir başka boyuttaki beyaz delikten çıkabilir.

Diyelimki bir grup bilim adamı sınıra kadar geldi ve birisi gönüllü olarak karadeliğe girmek amacıyla gemiden ayrıldı. Masuscuktan tabi. Bu durumda ayaklarından çekildiğini farzedersek, ayaklarına baktığında bir şey görmeyecek ama, yukarı baktığında herşeyi görecektir. Tabi bu gördükleri lunaparklardaki komik aynalar gibi olacaktır. Işığıda büker karadelik.

Gene diyelimki bilim adamımız girmekten vazgeçti ve geri dönmesi mümkün. Aslinda degil sadece dusunce. Kendisi için bir kaç dakika geçmişken arkadaşlarının 80-90 yaşına geldiğini görecektir. Çünkü dışarıdan bakıldığında zaman oldukça yavaş geçmektedir. Eğer karadelikleri kullanabilecek bir teknoloji olursa, tüm uzayı dolaşabiliriz.

Evet karadelik böyle bir şeydir.

 
Toplam blog
: 40
: 7324
Kayıt tarihi
: 20.03.07
 
 

Karga, kargagiller (Corvidae) familyasından Corvus cinsini oluşturan, iri yapılı, düz gagalı, pençel..