Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kara günler…

Kara günler…
 

Toplumları da aynen bireyler gibi ayakta tutan umutlarıdır. Örselenen istikbal güveni, giderek azalan umutlar toplum üzerinde bir yandan uyuşturucu etkisi yapıp sindiriyor, giderek dayanılmaz hale gelen geçim sıkıntısı, çocuklarını besleyememenin verdiği iç acısı, ileriye dair umutları kıran gelişmeler ile birlikte toplumun üzerine koyu bir gece karanlığı gibi çöküyor.

İddia edildiği gibi toplumlar veya insanlar tarih yazmaz. Tam tersi tarih toplumları yazar. Üstelik bu konuda kayırma yapmaz. Siz ne kadar manüpile etmeye çalışırsanız çalışın gerçekler orada vücut bulur.

Korkarım tarih, güzel ülkem için bu günleri “kara günler” diye yazacak. İnsanlar gibi toplumlar da unutma özürlüdür. Bir çok şeyi unutabilir. Öyle de olmalıdır. Ancak bazı şeyler vardır ki, hem unutması zordur, hemde bu unutuşu sağlamak için vicdanları rahatlatmak lazımdır.

25 yıl, insan hayatında az bir süre değildir. Ancak toplum hayatında daha dün gibidir. İki gündür gazeteleri televizyon kanallarını süsleyen bayram havaları, zafer işaretleri görüntüleri vicdanlarda onulmaz yaralar bıraktı.

Yerde daha tazecik duran şehit evlatlarımızın kanı arsız bir şekilde çiğneniyor. Hangi düşünce, hangi çıkar, hangi vicdan binlerce evladımızın kanı üzerinde terörist sözcülerinin pervasız ve zafer kazanmış edası ile dans etmesini mazur gösterebilir ki.

Yaşamda aslolan insandır. Her şey insan içindir.

Katillerimiz pişmanlık belirtmiyor. Bizi afedin demiyor. Ellerindeki mektuplarla “biz elçiyiz görüşmeye geldik” diyor. Ve ne acıdır ki, çok çok daha ufak eylemlerde insanları tutuklayan savcılar, teröristleri tutuklamamak için ifadelerindeki bazı sözleri kayıta geçmiyor.

Hastane kapısında ilaçsız, doktorsuz, umutsuz kalmış gibiyiz.

Allah sonumuzu hayır etsin.

Çarşamba, 21/10/2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..