- Kategori
- Yöresel Yemekler
- Okunma Sayısı
- 317
Kara lahana çorbası
Kara lahana: karadenizlilerin çokça pişirdiği bir yemeğin tarifini vermeye çalışacağım.
Malzemeler
1 Bağ kara lahana
1Çorba kaşığı tereyağı
2Çorba kaşığı zeytinyağı
1Baş soğan
1Çorba kaşığı domates salçası
1Avuç mısır yarması
1Su bardağı barbunya fasulye
2Kesme şeker büyüklüğünde iç yağ(isteğe göre)
Pul biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Karalahananın yaprakları ince ince doğranır. Tencerede kaynayan suyun içine dökülür. 15 dakika kaynatılır ve suyu süzülür. Akşamdan suya konulan barbunya fasulye ayrı bir kapta haşlanır. Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile soğan domates salçası ile kavrulur. Haşlanan lahana ve barbunya bu karışıma eklenir ve malzemenin üzerine gelecek şekilde (1.5 litre) kadar kaynamış su ilave edilir. Tencereye en son mısır yarması, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Yapraklar yeterince yumuşayana kadar pişirilir. İsteğe göre suyuna içyağı katılabilir veye kemik konabilir.
Afiyet olsun
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
