Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
308
 

Kara lahana çorbası

Kara lahana: karadenizlilerin çokça pişirdiği bir yemeğin tarifini vermeye çalışacağım.

Malzemeler

1 Bağ kara lahana

1Çorba kaşığı tereyağı

2Çorba kaşığı zeytinyağı

1Baş soğan

1Çorba kaşığı domates salçası

1Avuç mısır yarması

1Su bardağı barbunya fasulye

2Kesme şeker büyüklüğünde iç yağ(isteğe göre)

Pul biber

Karabiber

Tuz

Yapılışı

Karalahananın yaprakları ince ince doğranır. Tencerede kaynayan suyun içine dökülür. 15 dakika kaynatılır ve suyu süzülür. Akşamdan suya konulan barbunya fasulye ayrı bir kapta haşlanır. Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile soğan domates salçası ile kavrulur. Haşlanan lahana ve barbunya bu karışıma eklenir ve malzemenin üzerine gelecek şekilde (1.5 litre) kadar kaynamış su ilave edilir. Tencereye en son mısır yarması, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Yapraklar yeterince yumuşayana kadar pişirilir. İsteğe göre suyuna içyağı katılabilir veye kemik konabilir.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 77
Toplam yorum
: 51
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 696
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster