Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Tiyatro
 

Kara mizahında en iyi örneklerinden biri; '' Me

Geçen yıl büyük beğeni toplayan ''Memurluk hali '' ikinci yılında da seyirci karşısına çıkmanın heyecanı içerisinde. Mehmet çelik ve memurlar vakfı kalemleri tarafından yazılan oyun; devlet dairelerinde çalışan memurları gündemine alıyor. Tamamı memur günlüğünden oluşan oyun, 4 farklı mekanda 4 farklı konuyu işliyor.

Metin; yeni gelen zabıtanın rüşvet almadığı için yediği dayağı, Ankara’da dostları olduğu için sıra beklemeden, bağırıp çağırarak, hatta başka yerlere süreceğini tehtid ederek, işini halletmeye çalışan zihniyeti , sadece mesai saatini doldurmak için gelen memurları ve '' yeşil kart '' almak için devlet dairesine gitmek zorunda olan Mehmet Amcanın, (işlerin kaplumbağa misali yavaş yürüdüğünden dolayı) yaşadığı dramı konu alıyor.

Uzun yıllar tiyatro yönetmenliği ve oyunculuğu yapan Mehmet çelik, sorunları (diğer tarafta olan hakkıyla çalışıp, devletine faydalı olmaya çalışan) memurlardan, yani ilk ağızdan dinleyerek kaleme aldı. MEVA ile ortaklaşa düzenlenen oyun, memurlar vakfı Gaziantep şubesine bağlı olan gönüllü memurlarımızı da sahneye çıkarmanın keyfi içerisinde. Geçen yıl büyük beğeni toplayan oyun, tekrar sahnede olmanın kıvancını yaşıyor. Kara mizahın tipik örneklerinden biri olan bu oyun, Grotesk biçemiyle memur zihniyetini sorguluyor. Yıllardır perdelerini kapatmamış olan, Gaziantep’in ilk ve tek özel tiyatro statüsüne sahip '' Seyir Tiyatrosu Oyuncuları '' nın yorumuyla sahnede… bir günden bir sürü gün yapan mesai saatlerinde hiçbir şey yapan hiçbir şey alıp hiçbir şey sunan rakıyı bol sulu içen dokunmasın için deği! çabuk bitmesin dîye devletimin tekel rakısı, hep kağıtlara bakarak, hep kağıtlardan bakarak hem neşet ertaş' ı hem bülent ersoy' u aynı anda sevmeyi başararak, karısının bayat ekmeklerden yaptığı tatlıyı çok beğenmeyerek ama yine de bu tasarrufunu takdir ederek boynu hep kıdemli bir atkının içinde saklıyken hep bir şeylere birilerine küsmüş gibi yürüyen... memurlar....... Yılmaz Erdoğan …2 perde komedi… Tarih : 05 temmuz 2007 ( Perşembe) Saat : 20.30 Yer : Gaziantep Devlet Tiyatrosu KADRO Yazan : Memurlar Vakfı Kalemleri Yönetmen : Mehmet Çelik Yrd yönetmen : İhsan Ata Işık : Bünyamin Köseler Müzik : Abdulkadir Tuncel Dekor : MEVA Kostüm : S.T.O. OYUNCULAR Abdulkadir Toprak Ali Özcan İhsan Özkan Mehmet Yılmaz Mesut Çalışır Murat Dolmacı Oğuz Erkol Refik Türkeri Rıfat Polat Sabahattin Altunay Yakup Dağlı İhsan Ata

 
Toplam blog
: 73
: 10115
Kayıt tarihi
: 24.02.07
 
 

Tiyatro eğitimi için 3 bölgede yaklaşık 35'e yakın şehirde bulundum. 1999 yılından itibaren Tiyatro ..