Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '15

 
Kategori
Magazin
 

Kara Sevda’nın içine düşeceğiz

Kara Sevda’nın içine düşeceğiz
 

Uğruna pek çok canın yandığı, adına sayısız türkü yakılan, Barış Manço-Yıldız Tilbe gibi sanatçıların dilinden düşmeyen, civan gibi gençleri eritip muma çeviren ‘Kara Sevda’, Yeşilçam’da Zeynep Değirmencioğlu ile Mehmet Bozdoğan’ın başrolünde film olarak işlenmenin ardından şimdi de dizi olarak varlık gösterecek hayatımızda.

Ay Yapım imzasını taşıyan dizi, Özlem Yılmaz ve Anıl Eke’nin kaleminden, teknelerin bakımına yardım eden maden mühendisi Kemal ile zengin kızı olmasına karşın mütevazılıği da elden bırakmayan Nihan’ın mucizevî aşkını işleyecek.

Yönetmenliğini Hilal Saral’ın üstlendiği ‘Kara Sevda’nın yeni dönem yoğunluğunda şansı ne kadar diye bakacak olursak…

BURAK ÖZÇİVİT İLE NESLİHAN ATAGÜL FAKTÖRLERİ

Birbirinden uzak dünyaların insanlarını aşkın romantizminde buluşturarak Yeşilçam’dan kalma bir rutini sergileyecek olan ‘Kara Sevda’nın en büyük kozu, başrolleri paylaşan Burak Özçivit ile Neslihan Atagül…

Geçtiğimiz sezonlarda farklı yapımlarda, farklı partnerlerle yer alan oyuncular, ekran başındakilere kendilerini sevdirmiş isimler. Üstelik Burak Özçivit de, Neslihan Atagül de rolleri ne olursa olsun canlandırmalarında sıcak bir tablo yansıttılar bugüne dek.

Onların ayrı ayrı yarattıkları sempati, ‘Kara Sevda’da bir araya geldikten sonra daha da güçlenecektir diye düşünüyorum. Dolayısıyla başrollerin uyumu sağlandıktan sonra dizinin beğenilmesi çok daha kolaylaşacaktır… Ki, uyum konusunda aksi bir durumun yaşanmayacağını son yayınlanan fragmanın romantik atmosferi az çok gösterdi bize.

Bunun dışında yeni sezonun çok konuşulacak yapımları arasında olması beklenen ‘Kara Sevda’da Burak Özçivit’in yaşadığı imaj değişikliği de dizi adına avantaj!

‘Çalıkuşu’, ‘Muhteşem Yüzyıl’ gibi yapımlarda ve dahi reklamlarda hep aynı tiple karşımıza çıkan oyuncuyu nihayet bıyıktan kurtulmuş bir yüzle göreceğiz… Ki bu da onun canlandıracağı karakterde eski rollerini görmemek ve buradaki yorumunu daha net yakalayabilmek açısından önemli bir detay. Keşke diyorum Neslihan Atagül’de de bir imaj değişikliğine gidilseymiş. O zaman komple bir yenilenme çıkardı ortaya.

 

MADENLERDEN, DENİZE KONU ÇEŞNİSİ

Hayli ilgi çekmesi beklenen Kemal-Nihan çiftinin dışında ‘Kara Sevda’ya izleyici çekecek olan diğer özellik, konusunun çok yönlülüğü!

İlk sahneleri, Zonguldak’ta bir maden ocağında çekilen dizide fragmandan da anlaşıldığı üzere sadece aşk meşk yok. ‘Yeraltında mucizelere ihtiyaç yoktur’ diyerek ocaklardaki gazın yol açtığı maden facialarını da resmedecek olan diziden umudum, buralarda yaşanan can kayıplarının perde arkasındaki ihmalkârlıkları vurgulaması ve her Allah’ın günü yerin altına giren madencilerin sorunlarının üstünde layıkıyla durulması. Belki bu yolla, yaşandığı süreçte diri kalan sonrasında çabucak unutulan maden facialarına karşı biraz daha ilgi artar toplumda.

Dizinin ilk tanıtımında açığa çıkan maden konusunu tamamlayan öğe ise ikinci fragmanda sırılsıklam biçimde yansıtılan sevda halleri… Kuşkusuz ismiyle paralel olarak bu öğe daha ağır basacaktır ‘Kara Sevda’da. İşlenişi de büyük olasılıkla aşina olduğumuz türden çıkacak karşımıza.

Furkan Andıç, Zerrin Tekindor, Çağla Demir gibi isimlerin yer aldığı dizide Türkiye güzeli Melisa Aslı Pamuk’u da Kemal’in çalıştığı maden ocağının havalı ortağı olarak görecekmişiz. Yani burada da ‘zengin ve ihtiraslı kadın’ olgusu girecek devreye. Yani konuya çatışmacılık katan yine fakir gence kanca atma peşinde koşan, istediğini alamayınca da kötülük saçmaya müsait bir kadın tipi olacak. Yaninin de yanisi, ‘Kara Sevda’da birbirine âşık gençlerin arasına nifak tohumları ekme görevini üstlenen kadın karakter sayesinde hem izleyicinin takip hevesi kamçılanacak, hem de bölümlere bölüm katmanın yolu açılacak. Tabii bu esnada Nihan’ı ayartmak isteyen bir erkek illaki de çıkacaktır ki, bu görevi de Furkan Andıç’ın üstleneceğini düşünüyorum.

Sonuçta; Yerin üstünde de mucizeye yer olmadığını söyleyen ‘Kara Sevda’nın mucizesini ne derece etkili göstereceğini şu an için tam bilemesek de yeni sezonda ‘Kara Sevda’nın içine düşeceğimiz kesin. Tabii engin denizlerde pupa yelken yol almak kadar sığ suda boğulmak da var hesapta. Mucizeye yer olmayan yerde, her şey kısmete değil gayrete bağlı neticede!

Sosyal mesajcılığın fazlaca yüzeysel bırakılmaması temennisiyle… Fragmanlarıyla sosyal medyada büyük beğeni toplayan ve Eylül ayının ikinci haftası Star ekranında olması beklenen ‘Kara Sevda’nın rakiplerine karşı üstünlük sağlayabilmesi, senaryonun gidişat başarısına ve yapımın akıcılığına bağlı diyerek koyalım noktayı. Bu detayların değerlendirmesi de dizi yayınlandıktan sonra… Emek harcanarak ortaya çıkartılan tüm işler gibi şansı açık olsun.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibl  

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..