Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
Mizah
 

Kara şövalye Hollywood’a karşı

Kara şövalye Hollywood’a karşı
 

Benim kadar Türk filmi izleyenler, izlediğinden anlamaya çalışanlar bilirler ki Türk sinemasının tadı bir başkadır. Aksiyonu doğa üstü, dramı kan ağlatan cinstendir. Ben bu güne hep acımtırak yönlerden baktım bakmasına ama birde madalyonun diğer yüzü vardı. Yani aksiyon kısmı. Aksiyon diyince eminim sizinde aklınıza ilk gelen isim Cüneyt Arkın’dır. Birçok bayanın çocukluğunda, gençliğinde aşık olduğu bir isimdir o. Kah bir duvardan atlarken kah ağaçtan ağaca çekirge gibi zıplarken seyrederiz Kara Şövalye’yi. Dönem için hazırlanmış yapıştırma kıyafetler arasından, belinde kırmızı kuşağıyla belirir Kara Şövalye. Üstelik sadece bunla da kalmaz. Batıda çekilmiş her sinema filminin karşılığı Türk Sinemasında Cüneyt Arkın’ı işaret eder. Misal Troy, Büyük İskender, İskoçyalı, Gladyatör, Rambo’nun tüm serisi halt etmiştir bizim Kara Murat’ın yanında.

Hadi biraz bu cânım sahnelerden bahsedelim. Bir filmde tüm kemikleri kırılmıştır bu yağız delikanlının ama yaşaması şarttır. Betondan Tüm vücudunu kaplayacak bir alçı yapılır. Alçı açıldığında ise hoooop Kara Murat sapasağlamdır. Bütün kemikler yerli yerinde kaynamıştır.

Sahi birde bu muhteşem sahneden Tarkan filminde de vardır değimli? Biliyor musunuz şu Tarkan filmlerine Cem Yılmaz’dan bile çok gülmüşümdür. Nasıl bir tasarımdır o kıyafet, hele o peruk, ikide bir gözünün önüne düşen perçem. Ne doğa üstü bir yetenek tıpkı Herkül…

Madem laf buraya kadar geldi. O vakit birazda Tarkan filmine değinelim. Bir bölümünde Tarkan hastadır ve bir türlü bulunamayan şifalı bir bitki gerekmektedir. Çaresizlik içinde kıvranırken kurt ağzında bir demek maydanozla çıkagelir ve gereken fevkalade şifalı bitki sayesinde Tarkan iyileşir.

- Tarkan’ın yaralarının iyileşmesi için bir dişi kurt bulması ve sütünü içmesi gerekmektedir ve yine iş kurda düşer.

- Tarkan’ın bütün kemikleri kırılmıştır ve kaynaması için kaynar lavların içine girmesi gerekmektedir ve 45° ısıya ancak dayanabilen insan vücuduna meydan okuyan Tarkan fokurdayarak iyileşir. Aman Yarabbim meğer ne çilekeş bir Tarkan’ımız varmış. Her bölümde ölüp ölüp dirilmiş. Ey Hollywood duy sesimizi. Bizde bir filme servet harcamayı biliriz ama gel gör ki bizim ölmeyen kahramanlarımız var.

Bir gün bir yerde fakir ama gururlu birini görürseniz bilin ki o bir Türk’tür.

 
Toplam blog
: 46
: 1674
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

Şu an özel bir şirkette, grafiker olarak çalışmaktayım, geçmişte hikaye denemeleri ile başladığım ya..