Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Karaalioğlu Parkı'nda Carmina Burana ile 'buluşma'

Karaalioğlu Parkı'nda Carmina Burana ile 'buluşma'
 

Program afişi


Karaalioğlu Parkı'nda Carmina Burana ile 'buluşma'

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, 2008-2009 Konser Sezonu'nu Carl Orff'un ünlü koral eseri Carmina Burana ile açıyor. ADSO ve Antalya Kent Müzesi Projesi İşbirliği ile organize edilen bu sezon açılış konseri, yarın akşam (09.10.2008 Perşembe) saat 21.00'de Işıklar Caddesi'ndeki Karaalioğlu Parkı'nda izleyici/dinleyici ile buluşuyor.

PARK BULUŞMALARI
başlığıyla 'Ücretsiz Halk Konseri' adı altında sunulacak bu açılış konserine büyük bir katılım beklenmekte. İklim koşullarının uygunluğunun, beklentileri haklı çıkartacağını umuyorum.

Alman besteci Carl Orff (1893-1982)'un ölümsüzleştirdiği Carmina Burana(*) adlı şarkılar Beuron'da 13. yüzyıldan kalma bir Benedikten manastırında bulunmuş el yazmalarıdır. Dindışı dünyadan, şehvet, kadın, içki, sarhoşluk, delikanlının dizginlenemez coşkusu gibi zamana göre töre dışı konuları içerir. Goliards adı verilen, henüz yemin etmemiş öğrenci papazların üniversiteden üniversiteye gezip derlediği Latince, eski Almanca ve eski Fransızca dilindeki ezgilerdir. Carl Orff, 1930'da, Latince metni ile bu ezgileri büyük orkestra, koro ve solistler için 25 bölümlü bir sahne kantatı olarak besteleyip üne kavuşturmuştur.

Yurdumuzun hemen tamamında soğuk havalar başlamışken, Antalya'da Karaalioğlu Parkı'nda açık havada sunulacak bu sanat olayı için, Antalya dışından gelmek isteyenlere de, 'değdi' dedirtecektir diye düşünüyorum.



(*) Evin İlyasoğlu, Zaman İçinde Müzik




 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..