Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

29 Aralık '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Karabasan söylenceleri neden hiç bitmez! ''GECE KORKULARI''

Karabasan söylenceleri neden hiç bitmez! ''GECE KORKULARI''
 

http://i26.tinypic.com/2ljnl0y.jpg


Gece korkusu tedavi edilir mi?

Korku insanlığın başından hiç eksik olmayan bir olgudur. Küçüklük dönemlerinde başlayan ama yetişkinlik döneminde de süren korkulardan biri de ‘Gece Korkuları’dır. Yetişkin insanların gece neden korkarları, kabuslar ve karabasanların neden kişinin psikolojisini olumsuz etkiledikleri, korkulu rüyaların insanı hangi mekanizma ile etki altına aldığı ve tedavi yöntemlerini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Korku sırasında beyine ne gibi değişiklikler olur?

Tedavi edilemeyen korku kişinin psikolojisini nasıl bozar?

Gece korkuları neden pek çok insanı tedirgin eder?

Kabuslar insan yaşamını nasıl altüst eder?

Karabasan söylenceleri neden hiç bitmez. Korkulu rüyaların mekanizması nedir?

Korkan kişinin beyni mi üretir bu rüyaları?

Gece korkusu yaşayanlar korku filmlerinden ne yönde etkilenirler?

Gece korkusu yaşayanlar bir yere gitmek zorunda iseler neden korkusuzmuş gibi davranırlar gibi konuları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi Bağdat Caddesinden Psikiyatri Uzmanı Dr. Semra Baripoğlu Uzman Psikolog Yıldız Burkovik İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Gece korkularının tedavisinin nasıl olduğu, ne gibi yöntemlerin kullanıldığı, hekimin, psikologun, ilacın, terapinin, neler sağlayacağı gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak ve iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın ilgiyle izlenen PSİKOGÜNDEM bölümünde Prof. Nevzat Tarhan İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını değerlendirecek. Bu çalışmaya göre “acı hissediyorum” diyen bir çok kişinini fiziksel olarak gerçekten de acıyı hissettikleri ortaya çıktı. Prof. Tarhan “yaralı atletler ve iğne yapılan hastalar gibi acı veren hastaların görüntülerine maruz bırakılan öğrencilerin duygusal tepki göstermekle kalmayıp acıyı hissetmelerini, beyinlerindeki duygu merkezinde meydana gelen hareketliliği, beynin acıyla bağlantılı bölgelerinde meydana gelen değişikliğin anlamını yorumlayacak.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

Sayın Nevzat Tarhan Hocama, engin bilgi ve tecrübeleriyle bizleri aydınlattıkları için teşekkür ediyor ve size iyi yayınlar diliyorum Sevgili Uğur Canbolat. Kolay gelsin efendim.

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..