Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '07

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Karabatak’la karaya batanlar !

Karabatak’la karaya batanlar !
 

Aslında bu yazıyı bir kaç gün önce yazmıştım ama yayınlamayı unuttum. Ta ki bugün bu haberin devamı niteliğinde küçük bir yazıyı okuyuncaya kadar...

Okumayanlar ya da takip etmeyenler için haberi tekrarlayayım : Samsun’da Sevgi Gölü Park’ında bir Karabatak kuşu işkence yapılarak öldürüldü. Gerekçe; göldeki balıkları yemesi !..

Evet haberde böyle deniyordu. Karabatak !.. Biz İzmir’liler bu kuşa, bu kuş da bizlere yabancı değil. Zira, İzmir körfezi bu kuşlarla dolu. Kıyıda dolaşırken yada vapurla karşıya gelip geçerken görebilirsiniz. Bulabildikleri balıkları yiyerek besleniyorlar. Ne onun bize zararı var, ne de bizim ona. Ama belli ki, birileri bu kuştan rahatsız olmuş. Samsun’da, göldeki balıkları yediği gerekçesiyle, yandaki resimde gördüğünüz gibi boynuna ip geçirilerek, sallandırılmış. Ne canilik ama !.. Küçücük, savunmasız bir kuştan ne istediniz ? Yiyeceği üç beş balıkla göldeki balık dengesi bozulacak mıydı ? Yoksa sizin için bir oyun muydu ? Yazık !.. Size insan demek içimden bile gelmiyor.

Ama maalesef ki, bunu yapan bizim türden birileri. Yani fizyolojik olarak insan… Ama, ruh durumuna göre hangi kategoriye koymak gerekebilir, bilmiyorum. Bu yaratıklar (!), ne yazık ki 5199 no’lu “hayvanları koruma kanununa “ göre insan sayılıyor. Bir anlamda insan müsvetteleri de denilebilir. Bu insan yada insanlar, o garip kuşu bu şekilde ipte sallandırıyorlar. Gerçekten yüreklerinde “acıma “ ve “sevgi” duygusu olmayan insanlar ancak bunu yapabilir. Üstelik bunu yapanlar, parkın resmi görevlileri.

Şimdi, numaralanmış bir kanunumuz var ya !. Hani yukarıda da ismini telaffuz ettiğim kanun : Hayvanları Koruma Kanunu (5199 no’lu kanun).. Bu kanunun yalnızca adı var bence.. Zaten bir yerlere cici gözükmek için çıkartılmış bir kanun gibi.. Zira yaptırımı var mı yok mu, yada ne kadar var, ne kadar yok tartışılması gereken bir kanun. Bu zalimce eylemi yapanlara bu kanun ne diyor acaba. Tam olarak bilmiyorum ama, bunu yapanlar yargılansa bile komik para cezaları ile salıverileceklerdir. Buna adım gibi eminim. Hayvanlar, bilinçsizce öldürülüyor, öldürülmemesi gerken hayvanlar öldürülüyor, işkence edilerek öldürülüyor, yaşadıkları ortam zehirlenerek öldürülüyorlar, çöp ezme kamyonlarında ezilerek öldürülüyorlar, ve bu kanun hayvanları koruyor.. Duyduk duymadık demeyin !.. Ee, o zaman bu mezalimi yapanlar neden ortalıkta salına salına dolanıyorlar ?

Geçenlerde, yine bir haber vardı, yine bizim ülkemizden.. Bir panteri birkaç tane kendini bilmez avı vurmuş. Görünüşünden çok genç olduğu belli hayvanın. Ve bizim akılsız avcılar, bir de sırıtarak fotoğraf çekilmişler. Şimdi jandarma onları arıyormuş. Nasıl ? İnternet’te dolaşan fotoğraf ile.. Kanunundan vazgeçtim, nerede “hayvanları koruma” eylemi.. Şimdi o vatandaşları bulsanız ne yapacaksınız ? Kaç paralık bir dava açılacak haklarında ? O sevimli ama ölü panter (belki de nesli tükenmekte olan) bir daha koşamadıktan sonra dağlarda…

Bu Karabatak haberi gazetelerde yayınlandıktan sonra, biraz ses getirmiş olmalı ki, Samsun Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri, dakikalarca işkence yapıp Karabatak’ı öldüren ve kimliği açıklanmayan görevlilerin haklarında “idari soruşturma başlatıldığını “ söylemiş. Ama arkasından açıklaması ve savunması da hazır : “ilk tespitlere göre, gölde fazla miktarda balık tükettiği için karabatak’a engel olmak için böyle bir davranış içine girilmiştir.” Az balık tüketseydi, öldürülmeyecekti yani. Kabahat bizim karabatak’ta !..

Bu olay 20 Mart 2007’de meydana geldi. Meydana geldiği yer de, halkın çoluk çocuk hoş vakit geçirdiği adı "Sevgi" olan, belediyenin yaptırdığı bir gölde. Bugün Mart’ın son günü ve belediye’ye yapılan baskılar sonuç getirdi. İşkenceci ve cellat Belediye görevlilerine, yaptıkları cinayetten dolayı 5199 no’lu kanunumuz gereği işlem yapılmış ve her birine 328’er YTL cezai işlem uygulanmış.

Eğer bu para cezası da, itirazlar sonucu indirilmezse eğer, bir karabatak’ı katletmenin 5199 no’lu kanun gereği cezası 328 YTL, eski para birimle 328 milyon TL.

Cebinde parası olanlar, haydi Karabatak katletmeye… Pardon, balıkları kurtarmaya !..

../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..