Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Karabük, Galatasaray’a futbol dersi verdi! (Terim'in bahanesi var mı?)

Karabük, Galatasaray’a futbol dersi verdi! (Terim'in bahanesi var mı?)
 

Karabük, “sözde” değil, “özde” kazanmaya gelmişti.

Teknik direktör, bir başa deyişle “kan değişikliği”, belli ki Karabük’e yaramış. Son zamanlarda pek iyi oynamayan, ama yine de puan/lar alan Galatasaray, bu maçta puan alacak bir oyun koyamadı ortaya.

Fatih Terim, maçtan sonra “kötü oyun”u kabullenmek zorunda kaldı.

(Galatasaray, geçen hafta Mersin’de iyi oynamamış, ama Fatih Terim, "iki puan" yitirdiklerinden söz etmiş, tartışma yaratacak sözlerinin yanında bir de, “Onu çekme, bunu çek!”  demiş,  onunla bağlantılı bir garip bir “el hareketi” yapmıştı.)

Oysa maçtan önce, Galatasaray’ın maçı alacağı, “onbir”in Manchester United maçı için düşünülmüş olduğunu söyleyenler oldu. LİGTV’de konuşan yorumculardan birinin, Hamit’le ilgili “olasılık”lı (olabilir) cümle kuracağına “kesinlik” ( olacaktır) anlamı taşıyan cümle kurması, maç oynanmadan söyleneceklerin laftan öteye gitmediğini gösterdi.

Ne mi dedi yorumcu?

“Bu maçta Hamit öne çıkacaktır.”

Ama Hamit, gol öncesi Burak’a verdiği pas dışında bir şey yapamadı. Golde verilen pastan çok, Burak'ın topu taşıma beceri önemliydi. Hamit için "çıkma", oyundan çıkma bçiminde oldu. Bu da Hamit'in etkisiz olduğunu da göstermeye yeter.

Oysa bilinen bir gerçek, maçın “kâğıt üzeri”nde kazanılmadığı... Takımların gücü, kimi futbolcuların  “kendine özgü becerisi”, ancak maç sırasında ortaya çıkıyor.

Maçlar, maç öncesi “güç”le kazanılmıyor.

*****

Galatasaray’da bir telaş bir telaş!...

Bu telaş maç boyunca sürdü. Bunu anlamak gerçekten zordu. Futbolcularda telaşın yanında bir de “kötü” oynama vardı. Savunma, Karabük’ün akınlarını durdurmakta çok zorlandı. Uzun süredir sahalardan uzak kalan Hakan Balta, rakip futbolcu gibi, tribünlerden tepki görüyordu.

Olacak iş mi?

Olmayacak, ama oluyor.

Taraftardan tepki gören varsa, ötekiler de bundan etkilenecekti kuşkusuz.

Futbolcu değişiklikleri skora etki etmedi.  Sakatlıktan yeni kurtulan Elmander’in yaptıkları sınırlıydı. Amrabat, bildiğiniz gibi. Cezası biten Engin Baytar’ın sahalara alışması zaman alacağa benziyor.

Melo, Emre, Selçuk, o özlenen oyundan çok uzaktılar.

Bir didinen Burak Yılmaz’dı; o da, pek top alamadı.

Galatasaray’daki olumsuzluklara karşın Karabüklü futbolcular, canla başla oynadılar. Toplu savunma, yerine göre akınlara kalabalık katılma... Üçüncü golü atan İlhan Parlak, ileride gol ararken, yeri geldi, savunmaya yardım etti.

Karabük, Galatasaray’ın gol atma düşüncesiyle verdiği açıklardan yararlanabilseydi, maç çoktan kopmuş olacaktı. Hele, ikinci golü atan Mehmet Yıldız’ın ikinci yarının başlarında yararlanamadığı bir fırsat vardı ki...

Mehmet Yıldız, o kaçan fırsattan sonra dondu kaldı!...

Ama sonuç önemliydi. Çünkü Karabükspor, tarihinde deplasmanda Galatasaray’ı ilk kez yenmenin zevkine vardı.

*****

Fatih Terim, maç sonrası kameralara ne diyebilirdi?

Fatih Terim, Karabük’ün haklı bir galibiyet aldığını söyledi. Başta Teknik Direktör Mesut Bakkal olmak üzere, bütün Karabüklü futbolcuları kutladı.

(Mersin’de “Onu çekme, bunu çek!” demesiyle pek gündeme getirilmeyen Fatih Terim, bakarsınız, gömleğiyle gündemde yer bulur.

Niye mi?

LİGTV muhabiri, Terim’in gömleğini çok beğendiğini söyledi de...)


Fatih Terim’in “bahane”si yok muydu?

“Bu milli takım dönüşleri bize pek yaramıyor.”

Oysa Abdullah Avcı, Karabük maçını düşünerek Semih dışındaki futbolcuları dinlendirmişti. Çarşamba günkü maçta sadece Semih Kaya 90 dakika oynamıştı. Öteki oynayanlardan Burak Yılmaz ile Selçuk İnan 45, Umut  ise 7 dakika oynadılar. Emre ile Hamit, maçı seyrettiler.

Milli maçta 90 dakika oynayan Semih Kaya, maçı kulübeden seyretti.

Öyleyse, bu maçta oynayanlar, milli maçta dinlendiklerine göre, söylenen “gerçeği” yansıtmaktan uzak.

Spor Toto Süper Lig’de daha çok maç var. Yitirilen puanların ileride “telafi”si olabilir. Önemli olan, 20 Kasım’da Manchester United’dan alınacak 3 puan. Çünkü o maçın “telafi”si yok.

Fatih Terim'in görevi önlem mi almak, yoksa yakınmak mı?

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..