Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '20

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Karacadağ

Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin il sınırlarında, en yakın il merkezi olmasından ötürü sosyolojik ve ticari bağı en çok Diyarbakır’la olan KARCADAĞ; çevresine yayılmış büyük ve bağlı köylerle geniş alana aynı zamanda büyük ekonomik potansiyele sahip bir coğrafyadır. D

Dünyanın en kaliteli içme sularına sahip pınarlarının sulama alanlarındaki pirinç tarlaları, bostanları, hayvancılığı ve ünlü markaların özellikle tercih ettiği SADEYAĞI, örgü peyniri lezzete dair ürünler olarak hafızalara kazınmıştır.

Volkanik dağın patlamasının artıkları olan kesilebilecek taşları ve altında kaldığından henüz bakir olduğu için organik tarıma ve aynı zamanda CEVİZ ağacına da uygun toprağı apayrı bir potansiyeldir.

AYRICA kışın kayağa yazın doğa turizmine uygun zirvesinin turizm potansiyeli de çok yüksektir.

ÖZETLE; Taşı toprağı suyu havası, hayvancılığı, zirvesi değerli KARACADAĞ ve çevresindeki köyler maalesef potansiyellerinin hak ettiği verimliliği yaşamamaktadırlar. ÖZELLİKLE PROJELENDİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ düşünüyorum ve öneriyorum.

Bu arada BABAANNEMİN köyü olan çocukken yaz mevsiminde yaylasına çıktığımız KARABAHÇE Köyüne selamlar. FOTOĞRAFLAR 2017 deki ziyaretimden hatıradır.

Kadri Kanpak

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..