Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '14

 
Kategori
TV Programları
 

Karadayı dizisinde bu gece kına gecesi var

Karadayı dizisinde bu gece kına gecesi var
 

Atv'nin sevilen dizisi Karadayı sezon finaline doğru giderken, sosyal medya ayağa kalktı! Sosyal medyada Karadayı'nın etkilerini her an görebiliriz ve şaşırmayalım değil mi? Ama bu sevinç dolu heyecan Mahir ve Feride'nin "Kına" haberiydi.

2012 ile start veren ve soluksuz reyting şampiyonu olan Karadayı dizisi bilindiği gibi başarısını yayınlandığı diğer ülkelerde de gösteriyor. Aslında sadece acıklı bir aşk hikayesinden çok illegal yapılaşmaya dikkat çekmesi ve anlatımındaki samimiyeti ile ekran fırtınasına dönüştü. Senaryosunu Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat'ın yazdığı, Ay Yapımın başarılı işi 1970 li yıllara zum yaparak bakmamızı sağlıyor. Başarısını ödüllerle de taçlandıran dizinin arkasında vefakar fan gurubu var ve soluksuzca sosyal medyada Karadayı- Mahir ve Feride için taglar yapıyorlar. Ama fanlar dün akşam gene ortalığı yıktılar ve Mahir ve Feride'nin kınasına herkesi davet ettiler, açıkçası çok hoşlar! Dizinin başarısının arkasında sadece yapım ekibi olmadığının kanıtı gibi bu ateşli fanlar...

Ödüllerinin bolluğu yapımın gücünü, başarısını gösteren onurlanmasını sağlayan gösterge olsa da her ödül daha fazla sorumluluk, titizlik, dikkatin artmasına sebep oluyor. Bu haliyle yurtdışı satışlarının da artmasına neden oluyor ve dizi kapış kapış satılıyor. Emeğin meyvesi olarak adlandırdığım bu başarı daha çok meyveler verir!

İnsan üstü çalışma, emek, para harcanarak sadece bir gece için ekranda yüzünü gösteren dizilerin başarısı benim de her seferinde umutla geleceğe bakmama neden oluyor. Bu başarı ile sektöre geri dönen paralar yeni diziler ve filmlerin garantisi oluyor. Haliyle ben de sektörün bu çarkı döndürmesine mutlu oluyorum! Konu Karadayı dizisinin başarısına gelince 3 kıtada gösterdiği başarı soluk soluğa sürüyor. Her yayınlandığı ülkede gösterilen bu başarı; Bergüzar Korel'in abartısız oyunu, güzelliği, Kenan İmirzalıoğlu'nun gerek rolünün adamı olması, gerekse duygularını samimi izleyiciye geçirmesi ile de destek görüyor. Bergüzar Korel- Kenan İmirzalıoğlu'nun ortaya çıkardığı Mahir ve Feride birbirine uyumu, aşklarındaki samimiyeti ve her şeye rağmen sevmeleri izleyenleri aşkla ekrana bağlıyor. Özlem duyulan samimi aşkın alanıp-pullanmadan, anlaşılır bir dille sevginin çıkarsız haliyle ekrandan salonumuza gelmesinde bu çiftin abartısız oyunlarının da payı da inkar edilemez.   

Bu akşam Atv'de "Kına Gecesi" var ve hem dizideki bütün mahalle, hem de izleyenler davetli. Dizinin kına gecesi sahnesi için özel bir organizasyon yapıldı. Sokak özel olarak süslendi ve çalgıcılar çağrıldı. Aşkları ile sınan ve verdikleri zor sınavlar sonrası Feride ve Mahir'in kavuşmasına az kaldı. Beykoz Kundura Fabrikasında çekilen Sahneler gerçekten de şenlik tadında görsellerle ekrana gelmeye hazırlanıyor.  

Sezon finaline giderken şenlik tadındaki bölümün arkasında hangi kötülük hortlayacak doğrusu merak içerisindeyim! Karadayı dizisinin, başarılı yapım kadrosu ve kamera önünün uyumu ile önümüzdeki sezonun da başarı abidesi olarak karşımıza geleceği kesin. Yoları açık olsun!

Hayatta yolunuz hep açık olsun dileği ile...

www.televizyongazetesi.com

 eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..