Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
TV Programları
 

Karadayı yayınlandığı ülkelerde de başarılı

Karadayı yayınlandığı ülkelerde de başarılı
 

 Fanların "aşk sarhoşluğu" na örneklerden biri de "Karadayı Fanları", dünyanın her yerinden facebook ve twitter üzerinde buluşup, sevdikleri dizi için sevgi gösterileri yapıyorlar. Dizilerin bu şekilde tutkulu fanları olunca benim zevkten başım dönüyor! Bütün diziler böyle sevilsin isterim, ama bazıları ne yazık ki erken final yapmak zorunda kalıyor.

Karadayı yazısı yazdığım için diğer tutkulu fanların ismini yazmadım, yoksa sosyal medyayı sallama gücü yüksek bir çok fan gurubu var. Hatta dizisi bitmiş ama aşkı sürenleri de unutmuyorum, hepiniz aklımdasınız!

Haydi şimdi Karadayı'ya dönelim!

Yurtdışında dizi pazarında kapış kapış satılan Türk diziler bizleri gururlandırmalı, A.B.D'nin kalbinin tam ortasında Hollywood'da, kendi topraklarında vuruyor! 50'den fazla ülkede, 150 milyon dolarlık ihracatla ülkeye döviz akışını sağlayan dizilerimizin başarısını fark etmek lazım. Bu başarılı dizilerden biri de Karadayı, başrollerini Bergüzar Korel, Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor gibi güçlü isimlerin paylaştığı dizinin küresel dağıtımcığını İsviçre merkezli Ecco Rights sağlıyor. İlk kez aynı anda 4 farklı ülkede 4 farklı kanalda yayını için imza atan dizi olarak tarihe geçti. 

Verilen emek, harcanan paralar ve zaman çok üst boyutta. Bunları geri dönüşü sadece iç pazarla olamaz, harcanan geri dönecek ki daha fazla kaliteli yapım ortaya sunulsun ve sektör devi olarak yeni bir döviz kapımız ardına kadar açılsın.

Türk dizilerinin halen gösterimde olduğu ülkeler şöyle:

“Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Bosna Hersek, Brunei Sultanlığı, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Estonya, Fas, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İran, İsveç, İsviçre, Japonya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Güney Kore, Kosova, Kuveyt, Letonya, Libya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Suriye, Tayland, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün, Vietnam, Yemen, Yunanistan.”

Bu platformda Karadayı oldukça başarılı görülüyor gerek Yunanistan'da, gerek Arap televizyonlarında zamanı durdururcasına reyting rekorlarına imza atıyor. Soluğu ile 3 kıtada fırtına yaratan dizinin başarısı tartışılmaz boyutlara geldi. Nefeslerin tutulduğu dizinin önümüzdeki sezonda da devam ediyor olması izleyenlerini sevince boğdu. Daha ilk yayınlanan bölümleri ile "Fenomen diziler kervanı"na katılması bir tesadüf olamaz.

Karadayı, sadece ülkemizde Pazartesinin yenilmez galibi değil, yayınlandığı ülkelerde de aynı başarıyı yakalamış durumda. Bu başarının arkasında Kadronun güçlü olması yanı sıra; kurgusunun berraklığı, acabaları yap-boz gibi seyirciye bırakıyor, karmaşık, çelişki içerisindeki durumları, dönemsel izlerle sunarken sade ve anlaşılır bir dille ekrana getiriyor olmasıdır. Özlem duyulan samimiyet ve sevginin çıkarsız hali Karadayı'ya bir başka sihir katıyor. Ekibi bir bütün olarak bu muhteşem başarıları için tek tek tebrik ediyorum!

Hayatta muhteşem başarılara imza atmanız dileği ile...

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

#EnBaşarılıDiziYazarı@eceer6Hashtagı ile destek olabilir misiniz ve SADECE BİR tweet sayılıyor Geri sayım başladı şimdiden teşekkürler <>

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..