Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Karadeniz güzellemesi

Karadeniz güzellemesi
 

al gözüm seyreyle...


Bahardan mı nedir, yeryüzünde bir curcuna bir kıyamet… Mor menekşeler narin yapraklarını sergilerken adeta yarıştalar. Fındık bahçeleri güzelim edasıyla hayatın yeniden uyanışını haber veriyor bizlere. Karadeniz’in en vazgeçilmezi ise yağmurlar. İnce ince başlar önce, bir hızlanır aniden, esir alır tüm bedeninizi, nereye sığınacağınızı şaşırırsınız. Hele o yağmur sonrası ciğerlerinize misafir olan mis gibi toprak kokusu yok mu, doyamazsınız. Bir daha, bir daha koklarsınız, sonra bir daha… Bambaşkadır burada yağmurlar.

Karadeniz’de doğa daha bir yeşildir. Denizin mavisi de cabası. Her renk en güzel tonlarıyla doğaya teşekkür merasimindedir sanki. Arkada kalan koskoca bir kışa inat silkelenir, coşarsınız, ruhlarınız özgürlüğün kanatlarıyla kuşanıp bahar bayramını yaşatır tüm benliğinize. Bir başkadır baharlar Karadeniz’de.

Aşklarınızı mavinin ve yeşilin şahitlikleri huzurunda doyasıya yaşarsınız. Martılar da destekler gökyüzünden sevdanızı. Kahkahalarınız da, gözyaşlarınız da Karadeniz’in dalgalarına karışır, kayalıklarda yankılanır yüreklerin buğulu haykırışı. Çok başka yaşanır Karadeniz’de aşklar.

Dostlarınız olur, Karadeniz kadar hırçın, bir o kadar da kocaman yürekli dostlarınız. Yeri gelir bir sofrayı, yeri gelir kendinizden bile sakladığınız sırlarınızı paylaştığınız dostlarınız. Kimi zaman mutluluktan sevgi yumağı olduğunuz, kimi zaman acıları gökyüzüne üfleyip ruhların birleştiği anları yaşadığınız dostlarınız. An olur bir sahneyi paylaşırsınız, an olur bir fincan kahveyi. Gün gelir bir bebeğin müjdesine ortak olup mutluluktan uçarken, susamlı bir simidi paylaşırsınız. Bir başka yaşanır Karadeniz’de dostluklar.

Nereye giderseniz gidin kemençe sesi karşılar sizi. Lahana çorbasının dumanında mısır ekmeğinin kokusunu duyarsınız. Kabaklardan süsler yapıp evinizde konuk edersiniz doğanın armağanını.

Gün gelir ayrılık vakti gelir. Tirebolu kalesi tüm ihtişamıyla bütün hüzünlerini gizler ve el sallar gene gel dercesine arkanızdan. Ardından liman başlar gözlerini bulutlandırıp güle güle demeye. Tirebolu plajı inci edasıyla pırıl pırıl parlarken yaz sıcağında, allahaısmarladık dediğinizi duymazdan gelir. Arkanızı dönüp bakarsınız su gibi geçiveren koskoca dört yıla. Ağlamak istersiniz, gözyaşlarınız düğümlenir boğazınızda. Gülmek istersiniz, ifadeniz donup kalır dudaklarınızda. Yaşanılan baharlara, aşklara, dostluklara hoşça kal diyemezsiniz. Çok zordur Karadeniz’de ayrılıklar. Kim bilir, belki bir gün bir daha gelirsiniz.

 
Toplam blog
: 8
: 450
Kayıt tarihi
: 27.11.08
 
 

Yüreği sevgi dolu, zihni bilgi dolu insanlara merhaba...1977 İstanbul doğumluyum. 2001 yılında Tr..