Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '17

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Karadenizin "Döviz Muslukları" Tıkanıyor Mu?

Karadenizin "Döviz Muslukları" Tıkanıyor Mu?
 

Güzelcehisarın doğasından. İlkerideki kumsal'ın bitiminde," lav kayalıkları" başlıyor.


                  

 

 

       Onca gürültü çıkarılması rağmen, Bartın M. Vekili Yalçınkaya’nın “ Güzelcehisar kumsallarına hançer saplandı.  Duruma el konularak ilgililer hakkında soruşturma açılmalı”  demesinden sonra, henüz Valilikten bir açıklama gelmedi.

       Buna rağmen Bartın M.Vekili Yılmaz Tunç, “Güzelcehisar'da Endişeye Gerek Yok”  dedi ve devamla: “Şu anda inşa aşamasında bulunan yürüyüş yolu ile ilgili basında çıkan haberlerde bazı endişeler dile getiriliyor, sahilin demirlerle kapatıldığı eleştirileri yapılıyor, hiç kimsenin bu konuda endişesi olmasın, projede demirlerin üzeri ahşapla kaplanacak ve demir yığını şeklinde görünmeyecek, “ dedi

Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, gökyüzü, açık hava ve doğa     

GÜZELCEHİSAR, DOYUMSUZ GÜZELLİKLER  İÇİNDE.

       Bartın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bu konuda:  "Projeden bilgimiz var. Orası bizim koruma alanımızın dışındadır. Biz orayı biliyorsunuz tabiat anıtı olarak sonradan ilan ettik ama orası SİT alanı. Buraya bir yürüyüş yolu yapılıyor. Gelen insanlar rahatça lav sütunlarını görebilsin diye, ayrıca üzeri demir değil, ahşap ile kaplanacak. Biz oranın farkındayız. Oranın güzelliklerinin görülmesi için bu şarttır. Tabii orada bazı lokantalar ve işletmeler var herhalde onlar itiraz ediyor ama neticede turizm açısından bu şarttır. Çünkü insanların buraya ulaşması lazım. Dünyada da bu şekildedir. Ben de baktım projeye gayet uygun yapılmış, sonunda ahşap ile kaplanacak. Tabiata da uygun şekilde yapılmıştır.” Dedi.

         Valilik suskunluğunu daha bozmazken, bu defa Bartın M. Vekili  Rıza Yalçınkaya, Bartın Valiliğine bir yazı yazarak “ilgili mevzuatlardan, hukuki ve yasal dayanaktan yoksun olarak tamamen usulsüz olarak yapımı halen sürdürülen bu çalışmaların ivedilikle durdurulmasını” İstedi ve ayrıca gelişmelerden kendisine bilgi verilmesini talep etti.

       Yöre halkı ise: “Bize böyle denilmemişti” diyerek pankart açmışlardı. “Türkiye’nin döviz dar boğazından kurtarılması, Lav Kayalıklarının, California’da olduğu gibi turizme açılması ile mümkündür” şeklindeki görüşe ek olarak da   “Kumsala paralel, alternatif araba yolu vardı. Bu yol kullanılamaz mıydı? Bu yoldan turist lav kayalarına arası, 850 metredir. Turist bu yolda yorulur mu”  şeklindeki suallere paralel olarak Güzelcehisar projesi, bu haliyle suya mı düşüyor endişeleri, halk arasında  yükselmeğe başladı.

       Bu bir ihtisas işidir. Turizm bacasız sanayidir. Ama, işletmek de ehil kimselerin işidir. Turizm bacasını, şimdi el ele verip, daha işin başında tıkayıverdik. Körfezde saltanat kayıkları dolaşacaktı. Türk lokumları ile oryantallerimiz  tanıtılacak,  sihirli müzik  ve ışık gösterisi ile ruhani bir hava verilecekti. Turistler, lav kayalıklarının dibinde yüzerlerken, kendilerini altın suyuna batmış hissedeceklerdi. Yaratılacak atmosferle ruhani bir derinlik kazandırılıp, iş, kutsal hale getirilecekti. Bilmiyoruz.  Hayal görmeğe, daha da devam edelim mi?

       Yukarıdaki paragrafta anlatılanları, Marmaris Belediyesi bundan 25 yıl uyguladı ve başarılı oldu. Pekala Bartın’da da bu uygulama yapılabilirdi.

       Şimdi bütün gözler Güzelcehisar’a çevrili. Bakalım ne olacak.Yoksa, döviz musluğunu, kendi ellerimizle hepten tıkayacak mıyız? Bu suali sormam gayet normal. Zira ben Bartın’ın  resmi, “Fahri Hemşerisiyim” aynı zamanda. Bu Güzelecehisar meselesini, zira  ilk ben atmıştım ortaya. İşte, görüyorsunuz. Bu aşamalara gelindi. Benden demesi.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, bitki, bulut, açık hava, doğa ve su

ÇAMLARIN ARASINDAN GÜZELCEHİSAR KUMSALI. KUMSALIN BİTTİĞİ YERDEN, LAV KAYALIKLARI BAŞLIYOR.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, bulut, gökyüzü, okyanus, açık hava ve doğa

KUMSALDA YÜRÜYÜŞ PLATFORMU İNŞAATI, İSTENMEDİ.

Görüntünün olası içeriği: açık hava ve doğa

BENZERLERİ KALİFORNİYA'DA VAR. ORADA  TURİSTTEN  VE DÖVİZDEN GEÇİLMİYOR.  80 MİLYON YILLIK LAV KAYALARIMIZ VAR KARADENİZDE. FAKAT BU DÖVİZ MUSLUĞU GEÇ FARKEDİLDİ. MUSLUK BAŞINDA KAVGA VAR ŞİMDİ.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, okyanus, açık hava, doğa ve su

BURUNDAKİ ADACIĞA ANA KARA BAĞLANACAK SUDA YÜZER PLATFORMLA VEYA ASKIYA ALINARAKTAN. ADADAN KARŞIDAKİ LAV KAYALARI RAHAT SEYREDİLEBİLECEK.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa

ŞİMDİ HER KAFADAN SES VAR. TURİSTLERİN TOPUKLU AYAKKABILARI KUMA BATMASIN DİYE Mİ BU YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILIYOR VEYA, TURİST DE BİZLER GİBİ  KUMSALDA YÜRÜSÜN, DİYENLER DE VAR, SAVUNANLAR DA VAR.

Görüntünün olası içeriği: dağ, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

GÜZELCEHİSAR SAYFİYELİĞİ. BARTINA 17 KM MESAFEDE

Görüntünün olası içeriği: bitki, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

GÜZELCEHİSAR

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..