Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '12

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Karagümrük sokaklarının ardına gizlenmiş kebap cenneti

Karagümrük sokaklarının ardına gizlenmiş kebap cenneti
 

Tezgâhta dürüm satarak işe başlayan, kebaplarının lezzeti dilden dile dolanınca Karagümrük’te bir dükkan açan Emin Usta özünden uzaklaşmadan kebap yapan ender adreslerden. Salaş bir mekân olmasına karşın dükkânın duvarları İbrahim Tatlıses gibi ünlülerin fotoğraflarıyla bezenmiş.

 

Kebaplarda Balıkesir, Afyon kuzu eti kullanıyorlar, etler zırhla çekiliyor. Zırhla çekilmiş kuzu eti, kuyruk yağıyla gerçek bir Adana yapıyorlar, et ağızda eriyor. Her gün de Adana yenmez tabii ama yense de böylesi yenmeli.

Kebabın yanında sunulan ayrana da özen göstermişler, Fatih’in doğal yoğurtlarıyla ünlü yoğurtçusu Eriş’ten almışlar. Pideyi kendileri yapmıyor ama odun ateşinde pişmiş lezzetli bir pideleri var. Kuzu ciğeri günlük, ciğerin arasında kuyruk yağı eklemeyi de esirgememişler, hafızada iz bırakacak bir lezzet. Kuzunun arka bacağından daşiş yapmışlar, etin sinirlerini iyi ayıklamış, lokum gibi adeta.

Üst katta şark odası diye küçük bir odaları var, akşamları Sulukule'den saz ekibi gelip sıra gecesi düzenliyorlar. Mönülerinde salata, tatlı yok sadece kebap var, işinin hakkını veren, işini severek yapan bir adres burası.

Emin Usta kesinlikle iyi bir dürümcü, kebap fiyatlarının (8-10 TL.) da bedavadan biraz pahalı olması da cabası. Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

Emin Usta: 0212 621 00 83, Prof Naci Şensoy cad. Karabulut sokak no 6 Karagümrük

 

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..