Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '15

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Karaköy’de “bir başka” atölye dizisi: Atölye İlmisimya

Karaköy’de “bir başka” atölye dizisi: Atölye İlmisimya
 

İstanbul'un yeni cazibe merkezi Karaköy'de, yepyeni bir oluşum Atölye İlmisimya. Sıradanlıktan uzak atölye fikirleriyle, katılımcıların hayatın rutininden çekip çıkartacak teklifler sunuyor. Hep merak edip de zaman ayıramadığımız konuları, ilgi çekici başlıklarla birleştirip hafta sonları kendinize ayıracağınız keyifli zamanlara bir alternatif yaratıyor. Kokteyl yapımı, viski tadımı, mobil cihazlarla portre fotoğrafçılığı, ışıkla boyama gibi atölyeler Atölye İlmisimya’nın bizlere Mart ayı boyunca sunduğu ilgi çekici başlıklar arasında.

Bizce bu atölyeleri, kendinize ayıracak kaliteli zaman ya da sevdiğiniz birine edilecek unutulmaz bir hediye olarak değerlendirebilirsiniz. Merak edenler için Mart ayı programı aşağıda. Atölyelerle ilgili merak ettikleriniz ve rezervasyon işlemleri için info@atolyeilmisimya.com adresinden ilgililerle iletişime geçebilirsiniz. İletişim için tıklayın.

Her Çarşamba: Analog Muhabbetler

Mekanlarında analog kültür meraklılarıyla bir araya gelip, özel harmanlanmış kahveler eşliğinde ucu açık sohbetler. Her Çarşamba saat 17:00 itibariyle ve katılım ücretsiz.

14 ve 21 Mart Cumartesi 

Duyusal Bir Deneyim: Koku Atlası

şehirnotları_atölyeilmisimya

Cansu Şekular'ın tasarladığı ve açıp kapamanın mümkün olmadığı tek duyu olan koku duyusu ile tekrar tanışmayı amaçlayan bu Atlas; gündelik hayatı algılama biçimimizde kokunun "gözden kaçan" özelliklerine odaklanıyor. Koku Atlası, deneysel çalışma metodlarıyla koku duyusunu körelmişlikten kurtararak, onunla tekrar tanışma şansı verecek. Atölye saat 10:00 – 14:00 arasında. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 12 ile sınırlıdır.

 

15 Mart Pazar

İlm-i Kokteyl: Kokteyl Yapım Atölyesi

şehirnotları_atölyeilmisimya

İlm-i Kokteyl atölyesi, günümüzün en çok sevilen kokteyllerinden Lynchburgh Lemonade ve Birol Öksüz'ün en sevdiği tatlarla harmanladığı Grapefruit Passion ile tanışma fırsatı sunuyor. Kokteyl'in geçmişten günümüze uzanan yolculuğuna kısaca değindikten sonra, Lynchburg Lemonade ve Grapefruit Passion'ın püf noktalarıyla yapımını öğreneceğiniz bu atölyede Birol Öksüz'ün hazırladığı kokteyleri tadacak ve ardından bu kokteyleri kendiniz hazırlayabileceksiniz. Atölye saat 17:30-19:30 arasında. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 10 ile sınırlıdır.

 

15 Mart Pazar, 28 Mart Cumartesi

İlm-i Mobil: Mobil Cihazlarla Portre Fotoğrafçılığı Atölyesi

şehirnotları_atölyeilmsimya

Değişimden devinimden etkilenmemenin mümkün olmadığı çağımızda fotoğraf bu etkinin içinde kendini her gün yeniden tanımlıyor ve konumlandırıyor. Fotoğraf makinaları teknolojiye ayak uydurmak için her gün yeni modellerle ve özelliklerle karşımıza çıkarken diğer yandan farklı cihazlara eklemlenip değişime ayak uydurduğunu kanıtlıyor. Elimizden düşürmediğimiz mobil cihazlar ile fotoğraf çekmenin hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiği bir gerçek. Fakat doğru kadrajı, doğru poz değerini, doğru ışığı kullanıp cebinizde, çantanızda taşıdığınız mobil cihazınızla fotoğraf makinası deneyimi yaşamak istemez misiniz? Portre fotoğrafının doğuşundan başlanıp tekniklerinin değişik açılardan ele alınacağı atölyemizde katılımcılar uygulama yapma şansı da bulacak. Atölye saat 10:00-12:00 arasında. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 15 ile sınırlıdır.

 

22 Mary Cumartesi, 29 Mart Pazar 

İlm-i Işık: Işıkla Boyama Atölyesi

şehirnotları_atölyeilmisimya

Atölye İlmisimya'da, fotoğrafın oldukça eğlenceli, yaratıcı tekniklerinden biri olan ışıkla boyama atölyesi gerçekleştirilecek. Öncelikle geçmişten günümüze bu tekniği kullanan fotoğrafçılardan örneklerin tartışılacağı, ışıkla boyamanın fotoğraf tarihindeki yerinin anlatılacağı atölye çalışmasında ayrıca katılımcılarla birlikte uygulamalar yapılması planlanıyor. Katılımcıların izleyici konumundan çıkarılıp uygulayıcı konumuna getirilmesiyle yaratıcıklarını ortaya çıkarabilecekleri bu keyifli atölye çalışmasına tüm fotoğraf meraklılarını Atölye İlmisimya'ya bekliyoruz.  Atölye saat 10:00-12:00 arasında yapılacaktır. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 15 ile sınırlıdır.

 

14 ve 28 Mart Cumartesi

İlm-i Viski: Single Malt Viski Tadım Atölyesi

şehirnotları_atölyeilmisimya

Bu etkinlikte viskinin geçmişten günümüze tarihi, yapılışı, türleri ve single malt viski kültürü üzerine yapılacak keyifli bir sohbet sonrası verilen tadım eğitimi çerçevesinde İskoçya'nın simgesel nitelik taşıyan viski bölgelerinin önemli örneklerinden 6 tanesini tatma fırsatı bulacaksınız. Bu ay 2 kere gerçekleşecek olan bu atölye saat 17:00 - 19:30 arasında yapılacaktır. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 12 ile sınırlıdır.

 

19 Mart Perşembe

Osmanlı İmparatorluğu'ndan Cumhuriyet Dönemine Karikatür Tarihi Semineri

şehirnotları_atölyeilmisimya

Yrd. Doç. Dr. Seda Yavuz tarafından verilecek bu seminerde, İronik bir dil yaratarak ele aldığı konuyu farklı bir bakış açısıyla sunan çizime dayalı bir üretim olan Karikatür sanatına odaklanılacak ve Avrupa'da yoğun bir biçimde 19.yüzyılda görülen karikatür sanatını tartışarak başlayıp, Osmanlı İmparatorluğu'nun son yüzyılında karikatür geleneğinin nasıl oluşturulduğu, hangi dinamiklerle karikatürlerin üretildiği ayrıntılı bir biçimde irdelenecek. En azından gülümsemeyi kaybetmeden eleştirebilmeyi önemseyenlerle buluşmayı hedefleyen bu seminer saat 19:00-21:00 arası verilecektir. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 20 ile sınırlıdır.

26 Mart Perşembe

Rönesans'tan Günümüze Resim Sanatında Cadı

şehirnotları_atölyeilmisimya

Yrd. Doç. Dr. Seda Yavuz tarafından verilecek olan bu seminerde, Rönesans dönemi itibariyle Avrupa Sanatı'nda karşılaşılan "Cadı"lığın hangi kadınlara atfedildiği ve bunun nedenleri tartışılacak. Kadına yüklenen kötücüllük ve bu doğrultuda resim sanatına yansıyan çirkinlik, tartışmanın ana eksenini oluşturacak. "Cadı" imgesinin ortaya çıkışı, nasıl dönüştürüldüğü ve cadıya yüklenen anlamlar resimlerden oluşan sunum aracılığıyla derinlemesine irdelenecek. Kadının Katolik Kilisesi ile başlayan "öteki" serüveninin tüm gelişimi bugün kullandığımız dile nasıl yansımış? Bu soruya cevabı 26 Mart 2015 Perşembe günü, hep birlikte "Atölye İlmisimya"da vermeye davetlisiniz. Seminer saat 19:00-21:00 arası verilecektir. Katılım ücretli ve katılımcı sayısı 20 ile sınırlıdır.

Kaynak: sehirnotlari.com

 
Toplam blog
: 21
: 269
Kayıt tarihi
: 09.09.14
 
 

Merhaba! Dijital pazarlama, seyahat, güzel yemek, farklı kültürler ve sıradışı keşiflerden oluşan..