Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '15

 
Kategori
Deneme
 

Karakteriniz hangisi: Eğilip bükülen, kırılıp dökülen

Karakteriniz hangisi: Eğilip bükülen, kırılıp dökülen
 

İnsanlar hangisi olsun diye karar verememişler ya da ikisinden birini beğenmişler ama yaşamlarına uygulayamamışlar. Dolaysıyla yanlış doğru, eksik fazla iki karakter de devam ediyor.

Favori karakter kırılıp dökülen. Onur diye bir ödülü var çünkü. Eğilip bükülenler ise onursuz addediliyor. Dolaysıyla herkes kırılıp dökülen karakteri seçiyor ama öyle olamayınca da eğilip bükülen oluyor. Yani hiç kimse eğilip bükülme karakterini kabul etmez. Ancak kırılıp dökülme bedel ödettiği için herkes bu bedeli ödeyemez, bu nedenle bazıları biraz gururlu biraz gurursuz yaşayıp giderler.

Valla hayatın gölü geniş, ikisini de kabul ediyor; hatta varsa daha gelsin. Onursuz denilen insanlar da yaşayıp ölüyor. Valla onursuz denilen insanlardan ziyade onursuz diyerek bunları aşağılayanlarda sorun var gibi. Ne yaptı da onursuz oldu? Canını mı aldı, malını mı?

Sözünde durmamış, onursuz olmuş. Yalan söylemiş, onursuz olmuş. Bırakıp gitmiş, onursuz olmuş. İhanet etti onursuz oldu. Zengin olmuş, onursuz. Akıllı/uyanık, onursuz. Paranı aldı mı kardeşim, hayır. Canını aldı mı kardeşim, hayır. Gerisine salla gitsin! Yalan söylemişim, onursuz olmuşum; söylerim, inanma! Sözümde durmamışım onursuz olmuşum. Söz benim değil mi ister dururum ister durmam, kes faturanı. Birini beğenmemişim, beğenmek zorunda mıyım? Beğenip almışım alıp bırakmışım. Önce evet demişim, sonra hayır demişim. Tamamen normal bunlar.  Arkasından konuşmuşum. Söyleyeceğim şey yüzüne söylenecek şey değil ki, kalkıp vursun mu? Mecburum arkasından konuşmaya. Birisinin arkasından konuşuluyorsa normal şeyler yapmıyor üstelik yüzüne konuşmaya uygun bir kişiliği yok demektir. Her şeyi söyleyebileceğim bir insan getirin arkasından konuşursam namerdim! İnsanlar senin yüzüne söylemiyor arkandan konuşuyorlarsa onlarda değil sende sorun var. Kim bilir ne yaptın yüzüne söyleyemiyorlar. Ya da korkulan bir adamsın.

İnsanlar karakter olarak ya eğilip bükülendir ya da kırılıp dökülendir. Eğilip bükülenler başkalarının da eğilip bükülmesine izin verirler. Kırılıp dökülenler tavizsizdir, kırar parçalar. Dünya eğilip bükülen insanlar sayesinde bugünlere geldi. Kendi onurları olmadı ama dünyanın onurunu kurtardılar. İşte Cengiz Han, kırıp dökenlerden; dünyaya ne verdi. İlla böyle olacak diyenler, öyle olmazsa böyle olsun diyenler.

Ben insanlara bir şey anlatmak istiyorum, bizler onurumuzu korumak zorunda kalmayalım, böyle şeylerle uğraşmayalım; başkalarının onurunu kıranları düzeltelim. Onurlu olmak, onurlu yaşamak bedel ödemeyi gerektiriyor. Ölüyorsun öldürüyorsun icabında. İnsanlar onurlu olmak zorunda kalmasınlar. Bırakalım onurlu onursuz saçmalıklarını, kim böyle bir şeye neden oluyor ona bakalım. İnsanlara kötülük eden, malını parasını alan, döven öldüren, hakkını vermeyen onursuz dediğimiz bunlar.

Çapkınlık yapıyormuş. Tembelmiş. Çok yemek yiyormuş. Serseriymiş. Anasına babasına bakmıyormuş. Açık saçık konuşuyormuş. Tutumsuzmuş. Dindar değilmiş… Bunların bir zararı olacaksa onun sorunu, size ne! Siz kimsiniz de değerlendirme yapıyorsunuz! Böyle olan birini aranıza almıyorsunuz. Bunlar huydur kardeşim ve huy insanı onursuz yapmaz. Size göre bunların yaşamaya hakları yok. Hiçbirinizin değerlendirmesinin şu kadar önemi yok. Ben bataklı damın şeysiyim, seni hiç ilgilendirmez. Namus benim sorunum değil, senin sorununsa bana ne. Sizin bu saçma sapan yargılarınız yüzünden benim insanlarım sokaklarda başları önünde geziyor!

İyi ki eğilip bükülen bir karakterim var. Yeri gelince ben de kırılıp dökülürüm; hatta parçalanırım. Eğilip büklümem varlığım insanları rahatsız etmesin diye. Onurlu yaşamak diye bir şey yok, insan gibi yaşamak var. Sizin o ağır ağabeylerinizin nasıl onurlu yaşadıklarını biliyoruz “Kafamı bozarsan tak tak” Demek benim hayatım senin kafanın bozulması kadar önemsiz, çeker vurursun yani! Sen insan mısın be! İşte bu onur hastalığının IŞİD’ leşmiş hali. Yan bakanı vururum. Nasıl bakarsan bak kardeş ben vurmam, vuramam! Bu kadar basit mi bu ya ”Yan bakanı vururum!” Bütün bunlar abuk sabuk onur, gurur, şeref gibi saçmalıkların sonucu. En büyük itibar insan olmaktır, insanın hiçbir ilave itibara ihtiyacı yoktur. İnsan olmayı başaramayanlar işte böyle etiketlere sığınırlar!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..