Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
299
 

Karalahana çorbası

Karalahana çorbası
 

Malzemeler:
 
1 demet (300 g civarı) karalahana,
1 adet soğan,
3/4 su bardağı barbunya fasulye,
1/2 çay bardağı mısır kırığı (az çekilmiş mısır),
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 adet domates,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 silme yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
1-2 tane küçük kırmızı kuru biber,
Su.
 
Hazırlanışı:
 
Barbunyayı akşamdan sıcak su ile ıslatın,
Düdüklü tencerede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın,
Küçük doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin,
Mısır ununu ekleyip karıştırarak kavurun,
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Saplarını ayıklayıp ince ince kıydığınız karalahanayı ekleyip birkaç dakika kavurun,
Minik küpler halinde doğradığınız domatesi ekleyip kavurun,
Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, mısır kırığınızı ve birkaç parçaya böldüğünüz acı biberleri ilave edin,
5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın,
Buhar çıkışından sonra 30 dakika (tencerenizle tecrübenize göre ayarlamanız daha uygun olur) pişirin,
Tencerenin kapağını açtıktan sonra istediğiniz kıvama gelene kadar (ben 1,5 su bardağı ekledim) sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın,
Tuzunu ekleyip ateşten alın.
Afiyet olsun...
 
Püf noktaları için tıklayın

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 15
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 538
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

1984 Kırklareli doğumlu. Üniversitede geldiği Ankara'dan bir daha ayrılamadığı için 8 yıldır Anka..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster