- Kategori
- Yemek - Mutfak
Karalahana çorbası
Malzemeler:
1 demet (300 g civarı) karalahana,
1 adet soğan,
3/4 su bardağı barbunya fasulye,
1/2 çay bardağı mısır kırığı (az çekilmiş mısır),
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 adet domates,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 silme yemek kaşığı tereyağı,
Tuz,
1-2 tane küçük kırmızı kuru biber,
Su.
Hazırlanışı:
Barbunyayı akşamdan sıcak su ile ıslatın,
Düdüklü tencerede sıvı yağ ve tereyağı kızdırın,
Küçük doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar pişirin,
Mısır ununu ekleyip karıştırarak kavurun,
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Saplarını ayıklayıp ince ince kıydığınız karalahanayı ekleyip birkaç dakika kavurun,
Minik küpler halinde doğradığınız domatesi ekleyip kavurun,
Suyunu süzdüğünüz barbunyayı, mısır kırığınızı ve birkaç parçaya böldüğünüz acı biberleri ilave edin,
5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın,
Buhar çıkışından sonra 30 dakika (tencerenizle tecrübenize göre ayarlamanız daha uygun olur) pişirin,
Tencerenin kapağını açtıktan sonra istediğiniz kıvama gelene kadar (ben 1,5 su bardağı ekledim) sıcak su ekleyip bir taşım daha kaynatın,
Tuzunu ekleyip ateşten alın.
Afiyet olsun...
Püf noktaları için tıklayın