Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karamel soslu, muzlu pasta

Karamel soslu, muzlu pasta
 

Arnavut tatlısı Triliçe tadında, lezzeti alışkanlık yapan bir pasta, triliçe’den tek farkı ilaveten muz ve bal olması, kremanın ise sadece karamel sosunda kullanılması. Pasta tabanını kendiniz de yapabilirsiniz veya hazır pasta tabanı kullanabilirsiniz çünkü pasta tabanına krema dökülmüyor sadece süt dökülüyor. Pratik olsun diye ben hazır pasta tabanı kullandım.

Malzemeler:

1 adet hazır pasta tabanı

Arası için:

1 su bardağı soğuk süt

1 adet muz

2 çorba kaşığı bal

Karamel sosu için:

6 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı hazır krema(200 ml küçük paket)

Yapılışı:

Önce pasta tabanı ortasından ikiye ayrılır ve her parçasına 1 çay bardağı süt elle serpilerek pasta tabanı ıslatılır. Muzlar yuvarlak halkalar biçiminde dilimlenir ve üzerine 2 çorba kaşığı bal dökülerek muzlar bala bulanır. Ballı muzlar altta kalan kekin üzerine dizilir, tabakta artan bal hamura dökülür. Pasta kekinin ikinci katı üzerine konulur.

Karamel yapımı için bir tavaya 6 çorba kaşığı toz şeker konulur ve karıştırarak pişirilir. Şeker iyice ısınınca tereyağı ilave edilerek hiç durmadan karıştırılır ve koyu kahverengi renk olup, muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kısılarak krema tavaya dökülür. Krema döküldükten sonra tekrar kristalleşen şekeri eritmek için ocağın altı açılır ve karamel sosu sürekli karıştırılır.

Kristalleşen şeker iyice eridikten sonra üstteki kekin üzerine büyük bir kaşıkla dökülür. Şayet karamel sosu koyu geliyorsa ağız tadınıza göre biraz süt dökerek açabilirsiniz daha da koyulaştırmak istiyorsanız biraz pudra şekeri ilave edebilirsiniz. Arzu ederseniz üzerine çekilmiş ceviz veya fındık serpebilirsiniz.

Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Servisten sonra geride artan pastayı muhafaza etmek için buzdolabına koymadan önce pastanın üzerini plastik, büyük,  çukur bir kabı ters çevirerek kapatın ki pasta keki kurumasın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..